Het Nationaal Bus MuseumTerug naar het overzicht

In het Nationaal Bus Museum is er van alles te doen en te beleven, kom een dagje langs!
In het Nationaal Bus Museum kom je alles te weten over de geschiedenis van het ontstaan van de bussen in Nederland. Naast het bewaren, onderhouden, restaureren en tentoonstellen van oude bussen, wil het museum het verhaal levend houden van het ontstaan van de eerste buslijn, de ontwikkeling van het busbedrijf en het toeristenvervoer tot de toekomst van de busbedrijven. Het Nationaal Bus Museum is er voor jong en oud. Leerzaam voor iedereen én er is een doe museum, extra leuk voor de kids!

Het Doe museum

Stap in de bus en bestuur de bus zelf! Altijd al ervan gedroomd om zelf eens achter het stuur van zo’n groot voertuig te zitten? In het Nationaal Bus museum is dat (virtueel) mogelijk! Stap achter het stuur en ervaar dat het nog niet zo eenvoudig is om een bus te besturen. Je rijdt in een groene Flixbus, een MAN Lion’s Coach. Alles is heel realistisch en gedetailleerd: het dashboard, wisselende weersomstandigheden, files, wegwerkzaamheden, politiecontroles en, niet te vergeten, natuurlijk passagiers. 

Ga je mee op speurtocht? Zoek mee in het museum en probeer alle antwoorden van de opdrachten te vinden. De speurtocht is te verkrijgen aan de balie bij de hoofdingang.

Kortom er is van alles te doen en te leren in het Nationaal Bus Museum!

Op zoek naar meer informatie? Klik dan door naar de website via de roze button.
Tip: Maak het dagje uit compleet met lekker uit eten. Klik hier voor het aanbod van leuke restaurantjes in de buurt!

Nationaal Bus Museum

Produktieweg 13
9601 MA Hoogezand
Openingstijden Zie website Prijs Zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

8x de leukste vakantiekampen

8x de leukste vakantiekampen

Check deze toffe vakantiekampen, voor overdag of iets verder weg met overnachting. We helpen je ook met het kiezen van een kamp, want dat is vaak nog best een uitdaging met zoveel opties!

Welke kies jij?