Wadlopen in Lauwersoog!Terug naar het overzicht

Loop over de boden van de Waddenzee en kijk wat de natuur allemaal te bieden heeft!

Wat is wadlopen?

Iedereen heeft wel eens van wadlopen gehoord, maar wat is wadlopen eigenlijk precies? Door de aantrekkingskracht van de maan op de aarde, wordt het op onze planeet 2x per dag eb en vloed. Eb betekent dat het water wegtrekt, dan is het dus laagwater, met vloed komt het water weer op. Je kan wadlopen wanneer het laag water is. Iedere dag zijn de laagwaterstanden op een ander tijdstip. Zo kan de ene dag het wadlopen om 6 uur in de ochtend zijn en een week later om 5 uur in de middag!

Met wadlopen loop je dus over de bodem van de Waddenzee en heeft de natuur het helemaal voor het zeggen. Dit maakt het zeer bijzonder en spannend. Wadlopen is ook niet geheel risicoloos, daarom mag je nooit zonder begeleiding het wad op!
 

Wadlooptocht

De wadlooptocht start in het unieke restaurant Waddengenot aan zee met koffie/thee of iets anders voor de kids en appelgebak. Hier maak je kennis met de gids. Vervolgens ga je samen met de gids naar de Hoek van Bant waar de wadlooptocht plaats zal vinden. Je gaat genieten van de natuur, het wad en alles wat daarbij hoort!

Klik op de roze button voor meer informatie of om je aan te melden.
Tip: Je kan ook lekker dineren bij Restaurant Waddengenot aan zee, klik hier voor meer informatie!

 

Waddengenot aan zee

Zeedijk 1
9976 VM Lauwersoog
Openingstijden Zie website Prijs Zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

8x de leukste vakantiekampen

8x de leukste vakantiekampen

Check deze toffe vakantiekampen, voor overdag of iets verder weg met overnachting. We helpen je ook met het kiezen van een kamp, want dat is vaak nog best een uitdaging met zoveel opties!

Welke kies jij?