• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Binnen-uitjes voor een regenachtige dag

8 oktober 2023
10x REGENPROGRAMMA! Regent het op jullie vrije dag? Net nu jullie zin hadden om als gezin iets leuks te doen? Geen nood, als je geen zin hebt in een nat pak zijn dit ook leuke uitjes! Deze leuke dingen doe je op indoor-locaties in en om Haarlem!
Uitjes op een regenachtige dag
Het regent, maar je wilt iets leuks doen met je kind... wat nu? Je hebt 2 keuzes; toch gewoon lekker naar de speeltuin of het bos gaan en een nat pak oplopen, of 1 van onderstaande leuke binnen-uitjes kiezen! Veel plezier!

1. Midget Voetgolf

Een uniek spel in een grote overdekte hal! Leuk voor alle leeftijden en voor alle niveaus; ook voor kinderen en ouders zonder voetbal ervaring. Naast voetgolf zijn er ook andere voetbal-gerelateerde spellen te doen. Je bent zomaar een paar uur zoet, én je bent lekker binnen! Lees meer over Midget Voetgolf in Nieuw Vennep

2. Jumpen en Glow golfen bij Street Jump Haarlem

De meeste kinderen worden erg gelukkig van een uur stuiteren op grote trampolines, in deze enorme trampolinehal in Overveen kunnen ze hun lol op! Jij kunt ondertussen lekker een boek lezen met een kop thee erbij. Is je kind uitgesprongen? Loop dan samen nog een rondje Glow-Minigolf!

3. Zwemmen in Haarlem e.o

Nat worden is toch fijner als je er op gekleed bent; in badpak bijvoorbeeld ;-) In dit overzicht vind je alle zwembaden in en om Haarlem. Even lekker actief samen en dan... een patatje smaakt echt het állerlekkerst als de chloorlucht nog om je heen hangt!


4. Fossielen bewonderen

Wat ons betreft een must-see voor alle Mugjes en hun ouders; Teylers Museum. Het oudste museum in Nederland, alleen dat maakt het al bijzonder. Maar ook de collectie is speciaal; nergens anders zie je deze verzameling bij elkaar! Fossielen, instrumenten, munten en nog véél meer! Voor kinderen is er een leuke gratis speurtocht.


5. Kidsproof musea

Hierboven lichten we Teylers Museum uit, maar Haarlem heeft meer geweldige musea voor kinderen! Bekijk ons overzicht van Kidsproof musea; genoeg voor heel veel regenachtige dagen! 


6. Naar de film

Thuis een film opzetten is lekker, maar een film op het grote doek zien vanuit een superdeluxe relax stoel is toch wel een heel andere ervaring! Bij Pathé Haarlem zie je altijd de nieuwste films en deze stoelen... écht ongeëvenaard!


7. Arcadespellen spelen 

Bij The Game Box Haarlem kunnen kinderen en ouders los gaan op te gekke Arcade games. Je kunt er leuke spelletjes zoals airhockey doen en ook nog allerlei andere soorten videogames spelen. Daarnaast kun je ook nog sportief doen; speel basketbal, boks- of dansspellen!


8. Naar het theater

Misschien is er vandaag wel een leuke voorstelling! Lekker droog in een gezellige theaterzaal beleef je de mooiste avonturen. Check onze uitagenda om te zien of er vandaag een leuke voorstelling is voor jullie in éen van de theater in en om Haarlem.


9. Lekker lunchen

Maak van een dagelijks iets; lunchen, een uitje! Bijvoorbeeld bij Brasserie de Smaeckkamer in Beverwijk. Waarom daar? 1. Je zit er droog. 2. Je kunt er heerlijk eten. 3. De mooie speelkamer!! 4. Kinderen hebben vaak minder last van regen dan jij; terwijl jij natafelt kunnen zij heerlijk spelen in de natuurspeeltuin.


10. Regenlaarzen kopen ;-)

Je kunt vandaag ook gebruiken als investering in volgende regenachtige dagen; ga lekker winkelen en zoek meteen naar een hippe regenjas en goeie regenlaarsjes. Kun je daarna tenminste wel lekker naar buiten :-)