5x Dáárom naar Boerderij Zorgvrij!

4 maart 2024
Bij deze boerderij in Spaarnwoude Park beleef je van alles! Het is de plek waar kinderen 'leren' moeiteloos combineren met spelen en plezier hebben. Dít is waarom wij vinden dat elk kind een keer bij Boerderij Zorgvrij geweest moet zijn!
Op een kwartiertje rijden (of een half uurtje lekker fietsen) van Haarlem Centrum ligt de leukste boerderij van de regio; Boerderij Zorgvrij. Hier krijgen je kids op een super leuke en laagdrempelige manier hun portie natuur, dieren en boerderij-leven!

De 5 highlights op deze geweldige boerderij in Spaarnwoude Park zijn wat ons betreft:


1. De Dieren

Koeien, geiten, kippen, varkens, konijnen... wat is een boerderij zonder dieren? Bij Boerderij Zorgvrij zie je ze volop! In de lente is het ook weer extra leuk in de stal omdat de schapen en geiten lammetjes krijgen. In de winter is het gezellig in de stallen omdat de koeien dan binnen staan. Je kunt dan een bakje bix kopen en ze voeren. 


2. Speeltuin en speelbos

Voor de boerderij ligt een heerlijke speeltuin waar kinderen veilig kunnen spelen. Voor avonturiers vanaf ongeveer 8 jaar is er het Spinnenbos, waar kinderen zelf een hut kunnen bouwen of kunnen schuilen in een van de vele wilgenhutten of -tunnels. Door het nabij gelegen Uilenbos loopt een spannend, onverhard paadje dat leidt naar een prachtige boomgaard van meer dan 100 jaar oud. Langs de route hangen vogelhuisjes met kijkluikjes.


3. De speurtochten

Bij Zorgvrij is er 's zomers en 's winters altijd een leuke speurtocht te doen.
- Van 1 mei tot 1 november is er de speurtocht 'Allemaal beestjes'. Tijdens deze tocht door het spinnenbos leren kinderen dat kriebel- en kruipbeestjes gezellige diertjes zijn. Ze doen verschillende opdrachten en kunnen dan zelf ook lekker klimmen en klauteren als spinnen. 
- Van 1 november tot 1 april is dat 'Ontdek de boerderijdieren'. De opdrachten brengen de kinderen langs de koeien in de potstal, geiten, kippen en varkens. In een eigen opdrachtenboekje schrijven de kleine speurders vervolgens wat ze zien, horen en ruiken. En ze mogen zelf de koeien voeren met koeienbix. 


4. Restaurant Onder de Platanen

Van spelen en buitenlucht krijg je trek. Gelukkig zit er op het erf van Boerderij Zorgvrij een heel fijn restaurant: Onder de Platanen. Hier worden de lekkerste pannenkoeken, maar ook pizza's, Oma Bob's bitterballen, Ome Jan's burgers en natuurlijk ijsjes geserveerd. 


5. De kinderfeestjes

Het is zó cute om je jarige kind met vriendjes en vriendinnetjes rond te zien lopen op de boerderij; op hun laarsjes, gekleed in een overall en met een boerenzakdoek om de nek! Door middel van leuke opdrachtjes worden de toekomstige boertjes en boerinnetjes aan het ‘werk’ gezet. Aan het einde van de dag krijgen ze hun boerendiploma. Er is een feestpakket dat  geschikt is voor kinderen van 5 tot 7 en één voor kids van 7-9 jaar. Je kunt de opdrachten heerlijk op eigen gelegenheid, in jullie tempo, doen. Alle aanwijzingen en benodigdheden krijg je aangereikt, dus het kost je erg weinig voorbereidingstijd.


Handig om te weten:
- De stallen, speeltuin en het speelbos zijn alle dagen van de week geopend.
- De boerderij is geopend van dinsdag t/m zondag.
- In schoolvakanties van regio Noord is de boerderij elke dag open.
- Op het parkeerterrein kun je gratis parkeren.
- De toegang tot de boerderij en de speeltuin is gratis, voor sommige activiteiten (zoals de speurtochten) wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Je leest het al: elk kind moet toch minstens 1 keer bij Boerderij Zorgvrij geweest zijn! Komen jullie snel langs?
(En laat ons vooral zien hoe jullie het hebben @kidsproofhaarlem)

Naar de website