5x Spelen en wandelen in het bos

6 februari 2023
In welke bossen rondom Haarlem kun je op een mooie dag lekker wandelen, en is er voor de kinderen ook een leuke speelplek? Kom hier een frisse neus halen en je kinderen 'uitlaten'!
Spelen in Park Vijfhuizen
Een woensdagmiddag met een lekker zonnetje of een weekendag zonder andere afspraken; heerlijke momenten voor een boswandeling! Maak het extra leuk door een wandelbos rondom Haarlem op te zoeken waar ook speelgelegenheid voor kinderen is!

1. Wandelbos Groenendaal

In dit wandelbos in Heemstede kun je door gekleurde paaltjes te volgen mooie routes, variërend van 1,5 tot 4,5 kilometer, wandelen. Daarna kunnen je kinderen heerlijk spelen in Speeltuin Groenendaal of bij de kinderboerderij. Naast de kinderboerderij is ook een schattig klein kabouterdorpje. Lees meer over wandelbos Groenendaal.



2. Park Vijfhuizen

In Park Vijfhuizen vind je vele verschillende wandelpaden en fietsroutes, maar ook een leuke speeltuin met kabelbaan en klimtoren voor kinderen én het MH17 monument en herdenkingsbos. Het park is goed bereikbaar met het OV (bushalte Expo Haarlemmermeer) en je kunt er ook gratis parkeren. Honden mogen hier op sommige plekken los lopen. Lees meer over Park Vijfhuizen



3. Haarlemmermeerse bos

Er zijn verschillende speeltuinen en een speelparcours in het Haarlemmermeerse bos. Links van restaurant Papa's Beach House vind je een kleine speeltuin aan het water, uitgerust met een waterpomp die door kinderen zelf bediend kan worden. In het avontuurlijke speelbos een stukje verderop vind je een houten speelkasteel, een touwbaan en klimbomen waar de kids zich heerlijk kunnen uitleven. In de zomer kan er (mits de kwaliteit van het water goed is) gezwommen worden in de spartelvijver. Lees meer over het Haarlemmermeerse bos.



4. De Amsterdamse Waterleidingduinen

Laat je door de naam niet misleiden; 2/3 van het drinkwater voor Amsterdam wordt hier voorgezuiverd, maar het gebied ligt toch écht tussen Zandvoort en Noordwijk. Het is bedoeld voor wandelaars, fietsen is niet toegestaan. Voor kinderen is er veel te beleven; in de AWD mag je bijna overal van de paden af om te struinen. Onderweg kom je spannende dingen tegen zoals bunkers, maar ook herten en speelveldjes. Lees meer over de Amsterdamse Waterleidingduinen

5. Nationaal Park Zuid Kennemerland

Dit enorme natuurgebied heeft veel diverse landschappen; duinen, landgoederen (Koningshof, Elswout, Duin en Kruidberg etc) en bos. Bezoekerscentrum De Kennemerduinen is een mooi startpunt voor wandelingen en informatie, het heeft ook een leuke tentoonstelling die je zeker eens moet bezoeken. Als je hier wandelt zul je zeker dieren tegenkomen (bijvoorbeeld Schotse Hooglanders en Konikspaarden). Buiten de paden spelen mag op de meeste plekken niet maar gelukkig zijn er in het park meerdere grote speelterreinen waar je naar hartenlust buiten de paden mag struinen. Je vindt ze bij de ingangen Koevlak, Bleek en Berg en Parnassia. Langs de paden zijn ook meerdere kleine speelweides. 's Zomers kun je lekker zwemmen in 't Wed en in de Oosterplas. Lees meer over Nationaal Park Zuid Kennemerland.



Geniet van een mooie dag in de natuur!