Veelzijdig Recreatiegebied Spaarnwoude

15 juni 2020
Wat is er ontzettend veel te doen in dit recreatiegebied tussen Amsterdam en Haarlem! Ken jij deze leuke plekken al?
Recreatiegebied Spaarnwoude
Lekker even de stad uit; daar heeft iedereen wel eens behoefte aan! Gelukkig hebben wij een fantastisch natuur- en recreatiegebied in de buurt; Spaarnwoude. Hier kun je heerlijk wandelen, fietsen, skeeleren, watersporten en meer!

Buitensportcentrum Dynamique; dé plek voor een stoere activiteiten en kinderfeestjes!

Er is bijna niemand die het gebied zo goed kent als Buitensportcentrum Dynamique. Hun stoere activiteiten en actieve kinderfeestjes vinden plaats op diverse plekken in het recreatiegebied; rondom de Klimmuur, bij hun eigen watersportcentrum en bij Paviljoen Loef. Alles is aanwezig voor een familiedag en/of kinderfeestje waar nog lang over nagepraat zal worden! Je kunt komen boogschieten, mountainboarden, vlotten bouwen en erop varen, een sloepje huren  en nog meer stoers! Lees meer over de activiteiten van DynamiqueNóg een stoer, actief kinderfeestje! 

Van de ervaren instructeurs van Paintball Spaarnwoude krijg je uitleg, kinderpaint 'wapens' en berschermende kleding. En dan ga je het bos in! Pas op, want achter elke boom of hindernis kan een tegenstander zitten! Jullie spelen verschillende spannende spellen onder begeleiding de instructeur. Ouders kunnen meekijken en/of foto's maken. Het feestje is eventueel uit te breiden met een uur klimmen in het klimpark! Lees meer over Paintball SpaarnwoudeManege Spaarnwoude; rijden in de natuur!

Voor iedereen, van beginner tot gevorderd, is les op niveau bij deze mooie grote Manege Spaarnwoude in Halfweg. Het recreatiegebied heeft fijne ruiterpaden waar de manege natuurlijk gretig gebruik van maakt! De manege verzorgt ook gezellige kinderfeestjes en zomerkampen!
Lees meer over Manege SpaarnwoudeSpeurtocht rondom Informatieboerderij Zorgvrij

Spinnen eng? Welnee! En al die andere kriebel- en kruipbeestjes evenmin. Dat ontdekken kinderen tijdens de speurtocht door het spinnenbos. De spelletjes, opdrachten en materialen zitten in een rugzak die je bij de balie van Informatieboerderij Zorgvrij ophaalt. Durven de kinderen geblinddoekt een touw door het bos te volgen? Om het helemaal af te maken schminken de kinderen en een web of een spin op hun gezicht, en gaan ze op zoek naar spinnen en andere bosbeestjes. Natuurlijk moeten ze dan zelf ook klimmen en klauteren.
Lees meer over Informatieboerderij Zorgvrij 


Mountainbiken in Spaarnwoude

Op de uitzichtheuvels is een speciaal parcours aangelegd voor mountainbikers. Het parcours bevat kleine klimmetjes, pittige afdalingen, houten bruggetjes, schelpenpaadjes en gras. Er zijn speelse routes gemaakt, met op de top van de heuvels prachtige uitkijkpunten. De paden worden onderhouden door vrijwilligers van MTB-Spaarnwoude. Wil je meer weten over deze vereniging, Lees dan hier meer over MTB Spaarnwoude
Lees ook: Waar kun je in natuurwater zwemmen in Spaarnwoude?

Veel plezier! Naar de website