De beste ijswinkels in en om Haarlem voor verkoeling op een mooie dag!

11 juli 2022

Altijd lekker en gezellig, een ijsje halen! Hier haal je de lekkerste ijsjes in Haarlem e.o! 

IJswinkels in Haarlem Centrum

IJssalon Tante Saar is niet zomaar een ijssalon in Haarlem, samen met Otelli heeft Tante Saar typisch Haarlemse smaken ijs ontwikkeld. Wat dacht je van stroopwafelijs of  het 'Haarlems Damiaatje'? Je zit er lekker aan het Spaarne, leuk bootjes kijken!

IJssalon Garrone is een begrip in de Haarlemse binnenstad, het is er altijd druk, maar het ijs is echt de moeite waard om even voor in de rij te staan! Het Italiaans ijs is huisgemaakt naar oude familierecepten. Naast bekende smaken heeft Garrone een assortiment bijzondere creaties. Ooit wel eens ijs met limoen en basilicum of bloemensmaken geproefd? En wij probeerden laatst drop ijs, verrassend lekker!

Kijk je ogen uit bij Gelateria Bartoli! Deze ijssalon verkoopt wel meer dan 35 smaken Italiaans schepijs. Ook vind je hier een groot assortiment aan ijstaarten, parfait en bavaroise taarten en petit fours, enorm geschikt voor kinderfeestjes! De locatie is iconisch; onder de Grote Kerk op de Grote markt in Haarlem!

Ken je Chocolaterie Pierre? Hier vind je het hele jaar door de lekkerste fair trade chocolade én van half maart tot half september ook heerlijk Pierre-ijs! Voor vers bereid ambachtelijk suiker-, koemelk en glutenvrij ijs ben je hier ook aan het goede adres. Zoek je nog een origineel kinderfeestje? Volg hier een workshop!

IJssalons in Haarlem Noord

Aan de Rijksstraatweg zit Het IJsparadijs. Je kunt hier kiezen uit wel 35 verschillende soorten vers, romig ijs. Heb je een feestje te vieren? Je kunt hier ook terecht voor huisgemaakte chocoladebonbons en ijstaarten. Of huur de ijskar! 

 Bij IJscafé da Benito wordt dagelijks op ambachtelijke wijze het ijs bereid. Hier worden steeds weer nieuwe recepten bedacht en ingespeeld op de laatste trends. Op het terras kun je ook een lekker kopje koffie drinken en voor feestjes is de vrolijke ijskar te huur.

Ijsjes kopen in Heemstede en Overveen

IJs van Luciano wordt elke dag ambachtelijk bereid met verse ingrediënten. Naast de klassieke smaken vind je er ook bijzondere smaken. Ook glutenvrij, suikervrij, lactosevrij en zelfs veganistisch ijs staan er op de kaart. IJssalon Luciano vind je zowel in Heemstede als in Overveen.

Met zoveel keuze moet er haast voor groot en klein wel wat lekkers tussen zitten. Geniet er van!
Staat jouw favoriete ijswinkel niet in ons lijstje maar mag deze echt niet ontbreken? Mail ons!