icon-closeClub Adventure juni2020
icon-closeClub Adventure juni2020

Klassiek voor kids

9 oktober 2019
Een mooi verhaal, fantastische muziek, een beetje opera, wat toneel... en ook nog korting wanneer je kaarten voor de hele serie bestelt!
Klassieke muziek is het uitgangspunt in de serie Klassiek voor Kids in de Stadsschouwburg en Philharmonie. Kinderen, ouders en grootouders kunnen in deze serie samen kennis maken met de mooie wereld van klassieke muziek. Je krijgt er altijd een mooi verhaal bij en soms ook nog toneel of opera!

In de serie zijn de volgende voorstellingen opgenomen;

- Kleine Nachtmuziek (6+) met Angela Schijf en het Mozart Consort
Angela Schijf schreef een eerbetoon aan wonderkind Wolfgang Amadeus Mozart. Ze maakte er een prachtig verhaal van waarbij je natuurlijk ook de mooiste muziek hoort.

- Vreemde streken (6+) Trio Diamanda
Een 'roadtrip' van klanken langs verschillende soorten muziek en componisten. Een fysiek en poëtisch strijkconcert, waarbij een strijkerstrio de grenzen van hun instrumenten en van de wereld van muziek verkent.

- Baboesjka en het Russische Beest (6+) Joep Onderdelinden & Hexagon Ensemble
Een bijzondere vertolking van Belle en het Beest, waarin Belle Baboesjka heet en het Beest een Russische musicus is.

- Zwanenmeer (6+) Holland Opera
Het sprookje van Andersen is omgetoverd tot jeugdopera met muziek van Tsjaikovski.

Meer informatie over deze voorstellingen lees je op de website van de Stadsschouwburg. Hier kun je ook je kaarten reserveren. Reserveer je meteen voor de hele serie? Dan ontvang je €15 korting!

Tip: Wil je eens met je tiener naar het theater, voor een avondje samen keihard lachen of bibberen van spanning? Bekijk deze #puberproof voorstellingen