12x Lente-en Paastips in en om Haarlem

1 maart 2023
Met de start van de lente start ook het seizoen voor veel leuke buitenactiviteiten! Daarnaast staan er de komende maand ook weer verschillende culturele uitjes op het programma. Genoeg leuks om er lekker op uit te gaan, veel plezier!
Voorjaarsuitjes in en om Haarlem

1. Kabouters zoeken

Rond het Veerkwartier zijn kaboutersporen gespot! Voetafdrukjes, kruiwagensporen, kruimeltjes... Kom je de kabouters zoeken? Probeer ook eens het blotevoetenpad; een afwisselend parcours op het eiland voor jong en oud!

2. Giga Merkkledingsale

Leuke voorjaars- en zomerkleding nodig voor je kind dat zo hard groeit? Scoor merken als Vingino, Cars, Retour en meer, in maten 50 t/m 176, met kortingen tot wel 50% bij de sample & stock sale van Loods of Stock in Nieuw-Vennep!  


3. Linnaeushof weer open!

Wat hebben we toch een geluk dat de gróótste speeltuin van Europa bij ons in de regio is! Vanaf 29 maart zijn de buitenspeeltuin, binnenspeeltuin, dreumesland, attracties en bij mooi weer de waterspeeltuin weer elke dag open!

4. Eneco Beach Cleanup

Wat ligt er toch veel vuil op de stranden, zonde! Kom je helpen dit op te ruimen? Op zondag 26 maart kun je dat gezellig samen met heel veel andere mensen doen tijdens de Eneco Beach Cleanup. Hoeveel afval kun jij verzamelen?

5. Lentecursus Muziek op schoot

Van zingen en muziek maken krijg je vanzelf de lente in je bol! Kom meedoen aan de gezellige lessen van Muziek op Schoot. Dat is goed voor je humeur, voor contact met jouw en andere kindjes én het is een goede stimulans voor je kind!


6. IKKI Hockeyschool

'In de juiste stappen leren hockeyen'; dat is wat kinderen vanaf 3 jaar doen bij de IKKI Hockeyschool. Wil jouw kind kennis maken met deze sport, om daarna misschien wel door te stromen naar een hockeyclub? Instromen kan het hele jaar!


7. Kindermuziekweek

Vanaf 24 maart t/m 2 april kun je genieten van allerlei soorten muziek tijdens de landelijke Kindermuziekweek. Een 10-daags programma boordevol optredens, orkesten, workshops, interactieve lessen en vele andere inspirerende activiteiten.


8. Familieconcert

Zou jij de tijd ook wel eens willen versnellen, vertragen of stoppen? Sofie wel! Gelukkig zijn daar de mannetjes van de tijd! Kom luisteren hoe dit afloopt op 26 maart tijdens de Kindermuziekweek in Het Concertgebouw. (6 - 9 jaar)

9. Paasontbijt of -brunch bij Venneper Lodge

Wil jij helemaal in de watten gelegd worden met Pasen, en ook rustig kunnen natafelen? Kies dan voor een ontbijt of brunch bij de Venneper Lodge! Met hun mooie binnen- en buitenspeeltuin zijn de kids wel even zoet na het eten! 


10. Pasen bij Playground Haarlem

Op Eerste en Tweede Paasdag is het feest bij Playground Haarlem! De Paashaas komt langs voor een meet and greet en natuurlijk heeft hij ook eitjes verstopt. Wie vindt het gouden ei? In de middag zijn er extra leuke activiteiten.

11. 2Turvenhoog Festival

Op Tweede Paasdag barst het in de Philharmonie en de Schuur weer van de geweldig leuke voorstellingen en installaties voor de allerjongste kinderen. Van opera tot circus, van jazzy akoestische muziek; alles komt aan bod bij dit kunstenfestival voor jonge kinderen.


12. Weekend weg met Pasen 

Paaseieren zoeken op de glamping-boerderij, met de hele familie naar de camping, met je gezin in een gezellig huisje; maak van het lange paasweekend een mini-vakantie in Nederland! Wat dacht je van deze leuke arrangementen?