Meivakantie in en om Haarlem

1 april 2024
Leuke dingen doen in de meivakantie? Dit zijn onze tips voor uitjes en activiteiten in de meivakantie! Fijne vakantie!
Meivakantie in en om Haarlem
Dit zijn de leukste uitjes en activiteiten in de Meivakantie in en om Haarlem!


Uitjes voor het hele gezin

1. Palènpa Park is weer open!

Zoek je een actief buiten-uitje of kinderfeestje? Kom dan zéker naar Palènpa Park in Nieuw-Vennep! Je bouwt er op je eigen kavel fantastische hutten met mooi materiaal. Als de hut af is kun je er gezellig in blijven picknicken! Lees meer over Palènpa Park

2. Kinderfestival op Bevrijdingspop

Zoals ieder jaar wordt op 5 mei de vrijheid gevierd met podia waar gave optredens plaatsvinden, kraampjes, foodtrucks én een superleuk festival voor kinderen; het Hero Kinderfestival!


3. Speelpark de Swaan

Een 7 meter hoge kaas beklimmen, samen springen op meters hoge springkussens, glijden van steile glijbanen of een buikschuiver maken op het waterkussen bij Speelpark de Swaan. En vergeet de LEGO dag niet!


4. Varen door Haarlem

Het is zo heerlijk om op een mooie dag op het water te zijn! Samen met Luxe Sloepen Haarlem beschreven we 3 leuke routes door Haarlem. Sloepjes die je bij hen huurt zijn stil -want elektrisch- en voorzien van kussens op de bankjes.  


5. Midgetgolfbaan Haarlem

Een heerlijk uitje met gezin, met de hele familie, of voor een kinderfeestje; midgetgolfen! Iedereen kan het, de één wat beter dan de ander; daar zit de uitdaging! De plek is te gek, zo aan het park, en de horeca is top!

6. Leuke familiefilms 

Garfield, Kung Fu Panda, Luca en Soul zijn deze meivakantie te zien op het grote scherm. Zak lekker weg in de luxe stoelen van Kinepolis Hoofddorp en kijk je ogen uit tijdens deze grappige en meeslepende familiefilms!

Zin in een leuke film? Dan zit je ook altijd goed bij Pathé. Pak de popcorn er maar bij voor Lassie, de wereldberoemde, avontuurlijke hond. Of voor Garfield; die eigenwijze oranje kat die zich eindelijk eens buiten de deur van zijn huis waagt!

7. Familiefilms- en voorstellingen in de Schuur

Deze meivakantie zie de leukste voor­stel­lingen (zoals 'Stuntkont', of 'Help, Helikopterouders') en films (zoals 'Muizenhuis', 'Lucy goes gangsta') in de Schuur. Ook zijn er gratis toegankelijke leuke activiteiten in het SchuurLab. 


8. Optische Illusies bij Teylers Museum

Je ziet in de huidige tentoonstelling van Teylers Museum een pratend hoofd op een tafel en een geest die opduikt op het toneel... Kun je je ogen wel geloven? Als familie kun je samen het digitale stadsplein van de toekomst ontwerpen. Maak je een eigen illusie in de workshops Kunst en Vliegwerk, of sluit aan bij de theatrale rondleiding De Lorentz Formule.


Leuk voor de kids!

1. Brick kids en ijsprofessor workshops

De Loco Fabriek is weg uit de stad. Maar de vakantieworkshops en feestjes gaan gewoon door hoor, op een hele leuke nieuwe locatie; Kinderwinkel Lieneloe! Daar kunnen kids deze vakantie Brick Master of IJsprofessor worden!

2. Playground meivakantiekamp

Van freerunclinic tot wasmachine-voetbal... en nog veel meer gekkigheid! De vakantiedagen op Playground Haarlem zijn één groot feest. Meld je kind aan voor 1 of 2 dagen plezier op deze fijne, originele speelplaats!


3. Kidspark

De Vanzantenhal staat in de vakantie weer een aantal dagen vol met de állergaafste opblaasattracties! De jongste kinderen kunnen veilig spelen in een apart gedeelte terwijl de grotere kids klimmen, glijden & stormbanen trotseren.


4. Skeeleren bij Kras Sport op de ijsbaan

Het is toch heerlijk om in de vakantie een paar dagen sportief bezig te zijn? En na de driedaagse skeeler-intensief-cursus gaat je kind thuis ook vol zelfvertrouwen op pad op de skeelers, dus eigenlijk heb je hier de héle vakantie plezier van! 


5. Sport in de wijk

De Buurtsportcoaches van Sportsupport hebben weer van alles bedacht om de kinderen in Haarlem heerlijk bezig te houden deze vakantie! Met o.a. de Vakantiekaravaan met leuke clinics, een Familie-speurtocht en peuterochtend.


6. Buitenbazen Club

Geef je kind deze meivakantie alvast op voor de avontuurlijke Buitenbazen Club! Eind mei start weer een nieuwe reeks van 6 zondagen. Kids gaan onder begeleiding op expeditie in de natuur, overleven in de wildernis en meer stoere dingen doen. 

Net buiten Haarlem

1. Rijksmuseum Amsterdam

Waan je in de 17e eeuw en maak een hippe kraag. Chic hoor! Maak vervolgens een (zelf)portret op de voorhal, in de stijl van Frans Hals, of een stijl die je leuk vindt. Er is van alles te beleven voor de hele familie. Kom het ontdekken!


2. Scheepvaartmuseum

3. Verzetsmuseum Junior 

Een middag Verzetsmuseum Junior is extra bijzonder rondom de Herdenking- en Bevrijdingsdag! Maak kennis met vier echt bestaande kinderen uit de oorlog. En zoek met je kind met het speurboekje naar antwoorden.


4. Move Mobility Experience

Beweging gegarandeerd tijdens een uitje naar Move Amsterdam! Naast de vaste Mobility Experience staan er weer workshops op het programma: Freestyle Football, een choreo maken, gipsbeeldjes schilderen en bonbons maken. Hoe leuk!


5. Zuiderzeemuseum

Ga deze vakantie op speurtocht door het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum, duik het waterlab in of stap onder de waterpoort. Ook Expeditie Waterwerken is weer open! Van 4-6 mei kunnen de kinderen bovendien creatief aan de slag tijdens Tussen Kunst & Kidz!


6. Huis van Hilde 

Leer boogschieten en zwaardvechten bij de Soldatenschool, luister naar de verhalenverteller én doe mee aan de speurtocht 'Wie is het?'. Beleef een avontuurlijke meivakantie bij Huis van Hilde in Castricum!


7. Marinemuseum

Het leven van een kersverse militair ontdek je bij het Marinemuseum! Kinderen kunnen een uniform passen, hun bed opmaken met militaire discipline en meedoen aan de 'Top matroos'-uitdaging.

8. Lente in ARTIS-Park

Weet je waarom leeuwen zoveel slapen? En hoe Lemuren communiceren? Ontdek dit en nog veel meer in 'ARTIS vertelt'. Of reis mee naar het zonnestelsel in het Planetarium. En wist je dat er in ARTIS onderduikers zaten tijdens WOII?


9. Mediamuseum

Van 28 apr t/m 12 mei zijn er extra activiteiten in het Mediamuseum. Bezoek Nova & de Herinneringenmachine, check de gamezone met spelvloer, maak je een eigen film scene en ontdek de influencer in jezelf. Plan een dagje Beeld & Geluid.