Leuk voor peuters!

15 januari 2024
Heb jij thuis een gezellige peuter rondlopen? Zo'n heerlijk ondernemend kleintje die nog zoveel kan leren, die in alles speelgoed ziet, en nu ook net oud genoeg is om dingen mee te ondernemen? Deze activitieten zijn fantastisch om samen met je peuter te doen, of om je jonge kind zelf te laten ervaren.
Voor peuters vanaf ongeveer anderhalf tot 4 jaar wordt al veel leuks georganiseerd. En dat is fijn; zo'n ondernemend kleintje wil je graag bezig houden en stimuleren! Daarom is er peutergym, er is muziekles voor peuters, en zijn er leuke plekken om er samen met je peuter op uit te gaan.

Peutergym

IKKI Peutersport 

In lessen van 45 minuten leren kinderen van 3 en 4 jaar op speelse manier bewegen. De trainster gaat helemaal mee in de fantasiewereld en de bewegingsbehoefte van de kinderen. Mede hierdoor ontwikkelen de kinderen al op jonge leeftijd capaciteiten zoals teamwork, behendigheid en een brede motorische ontwikkeling waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen. Ouders mogen de peuters helpen als dat nodig is, maar als alles goed gaat is het de bedoeling dat de peuters zelf aan de slag gaan. Lees meer over Peutersport bij IKK sport. 

Peutergym bij The Little Gym Haarlem

Bij deze gym, met haar kleurrijke, uitdagende zaal, ontwikkelen kinderen zich -op eigen tempo- fysiek, emotioneel en sociaal in een non-competitieve omgeving. Voor baby's vanaf 10 maanden zijn er ouder-kind lessen. Wanneer de kinderen 3 jaar zijn, zijn ze klaar voor een gigantische sprong in hun ontwikkeling: een gestructureerde les volgen zonder ouders. Elke les die wordt aangeboden bevordert de groei van een kind in drie holistische dimensies. Welke dat zijn? Dat lees je hier 

Kras Sport MiniGym

Kras Sport geeft al jaren les in verschillende takken van sport, en gelooft dat als op jonge leeftijd wordt geïnvesteerd in bewegen, de basis wordt gelegd voor een actief leven. Daarom hebben zij een ontzettend leuk programma samengesteld voor peuters van 1-4 jaar waarbij wordt gewerkt aan coördinatie en motoriek, interactie en betrokkenheid en ontwikkeling van de zintuigen. Lees hier op welke dag en welke locatie jouw peuter mee kan doen!

Muziekles mét en vóór peuters

Muziek op Schoot voor peuters en hun ouders 

Bij Muziek op Schoot wordt gezongen, gedanst, gespeeld met materialen en muziek gemaakt op eenvoudige instrumentjes. In de wekelijkse lessen ga je samen met je jonge kind aan de slag. Jullie leren veel nieuwe liedjes, komen in contact met andere ouders en kinderen, werken aan de taalontwikkeling en de motoriek van je kind. En dat samen, hartstikke leuk! Er is een babygroep (4-11 maanden), een dreumesgroep (1-2 jaar) en een peutergroep voor 2-4 jaar en een peutergroep voor 3-4 jaar. Check hier wanneer de volgende cursus start.

Eropuit met je peuter

Mini-Jump bij Street Jump Haarlem 

Street Jump Haarlem is het grootste indoor trampolinepark in de omgeving, gevestigd in de Tetterodehal te Overveen. Eigenlijk is jumpen in deze hal pas geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar, maar jouw jonge kindje (vanaf 3 jaar) kan ook lekker trampolinespringen tijdens de mini-jump ochtenden die op verschillende momenten in de week worden georganiseerd. Lees hier wanneer jouw peuter kan komen springen bij Street Jump Haarlem 

Cinemini: een fijne eerste bioscoop ervaring!

Tijdens Taartrovers Cinemini vertoont De Schuur mooie, lieve, spannende, abstracte, verhalende en soms ook uitdagende korte films, speciaal voor peuters en kleuters vanaf 2 jaar. De films worden vertoond met gedimd licht, het geluid staat niet te hard, de sfeer is ontspannen, de kinderen kunnen vrij bewegen en reageren op de films en na afloop verwerken de kinderen hun ervaring met al hun zintuigen. Bekijk hier wanneer de volgende editie van Cinemini is.

(Voor)lezen en Peuterbieb

Voorlezen aan kinderen is super gezellig en het zorgt er ook nog eens voor dat de woordenschat van het kind groter wordt. Wist je dat kinderen gratis lid kunnen worden van de Bibliotheek? Als lid kun je gebruikmaken van talloze boeken zoals voelboekjes, prentenboeken en informatieboeken. Ook kun je regelmatig bij verschillende vestigingen van de bibliotheek terecht voor 'Peuterbieb'; er wordt een verhaaltje voorgelezen met behulp van het vertelkastje. Daarna is er tijd voor dansen, zingen en spelen! 

Naar het museum

Het Pieter Vermeulen Museum is hét kindvriendelijke museum voro natuur educatie in Driehuis. De wisselende tentoonstellingen zijn gericht op jonge kinderen, vanaf ongeveer 3 jaar. Je kleintje zal genieten van alle dieren en de leuke interactieve manieren waarop zij er van alles over leren. Aanraken, luisteren, ruiken; bij de tentoonstellingen in dit museum mogen alle zintuigen worden gebruikt! 

Naar de binnenspeeltuin

Als peuter vader-of moeder ben je misschien nieuw in de wondere wereld van binnenspeeltuinen... ook wel 'krijspaleizen' genoemd door ouders die hier al ervaring mee hebben :-) Maar echt; een binnenspeeltuin is wel een ideale plek om je kleintje even 'uit te laten'! De meeste binnenspeeltuinen hebben een apart gedeelte waar peuters veilig kunnen spelen of zelfs speciale momenten dat er alleen jonge kindjes mogen komen spelen.