24x Paaseitjes versieren zonder verf

2 februari 2024
Is de verf op? Geen probleem! Met deze 24 decoratie tips tover je gewone eieren om tot kleine kunstwerkjes. Gewoon lekker makkelijk met huis, tuin en keuken (knutsel)spullen. Sommige paaseitjes kun je zelfs vlak voor de paasbrunch of het paasontbijt nog maken.

Makkelijk kipje

Je hebt nodig: een zwarte stift, een oranje stift en een wit ei. Teken een snaveltje en oogjes op het ei en je hebt een grappig kipje. Lekker snel klaar!



Madelief eitjes

Van deze lieve eitjes krijg je zeker het lentegevoel. Pluk buiten een handje madeliefjes en maak kleine bloemenkransjes op elk ei. Met een stift kun je er een gezichtje op teken.



Grafisch ei

Welke patronen kun je allemaal bedenken? Met een wit ei en een zwarte marker maak je deze toffe grafische paaseieren.



Ninja ei

Hoe stoer zijn deze! Maak het hele ei zwart met een stift of verf, met uitzondering van een halve cirkel. Hier teken je het gezicht van de ninja in. Is ie boos of blij? Extra: voeg een ijsstokje toe als zwaard!



-- LEES OOK: 12X PAAS- EN LENTE-UITJES IN EN OM HAARLEM --

Waskrijt eitjes

Gebruik de laatste restjes van je waskrijtjes om deze kleurrijke eitjes te maken. De warmte van de vers gekookte eitjes smelt het waskrijt in prachtige kleurrijke en abstracte vormen.



Eitjes met silhouet

Plak een sticker op een ei en zet met een watervaste stift puntjes rondom de sticker. Zet de stippen steeds verder uit elkaar. Verwijder de sticker en tada!



Prikkelig ei

Staat daar nou een cactus in het eierdopje? Met groene stift, een marker en een bolletje stof maak je dit grappige cactus ei! Tip: zet het ei in een klein potje ipv in een eierdop, dan lijkt ie net echt ;)



Eitjes in servetjes

Kies vrolijke (paas)servetjes en vouw deze in een lange strook. Met een touwtje bind je het servet om het ei heen. Nu alleen nog een gezichtje tekenen met een marker en je hebt een paashaasje.



Het gouden ei

Wie krijgt dit jaar het gouden ei bij het ontbijt? Met lijm en glitter maak je deze glimmende decoraties op de eischil.



Gekleurde eitjes

Ooit een paars ei gezien? Leg een (gepeld) ei in een bakje met bosbessensap of bietensap voor een kek kleurtje. Tip: je krijgt ook een tof effect als je het ei met gebroken schil in het sap legt.



Diamanten eitjes

Maak echte diva-eitjes! Plak leuke glimsteentjes in een leuk patroon op de schil van een ei.



Paashaasei

Heb je nog chenilledraad in de knutsella liggen? Maak dan deze blije paashaaseitjes. Vouw het draad in de vorm van paashaasoren om de eieren heen en teken er een konijnengezicht bij!



Kale paashaas

Deze kan zelfs nog 5 minuten voor het paasontbijt. Teken met een stift een lieve paashaas op een ei en klaar!



Schoolbord eitjes

Maak jouw eieren helemaal zwart met (schoolbord) verf of je kunt het met een marker proberen. Met een krijtje tover je er vervolgens coole patronen op.



Spikkelei

Doop een ei in lijm en rol ‘m daarna helemaal rond door de spikkels. Het resultaat is een te gek spikkelei! Let op, je kunt de spikkels natuurlijk niet meer opeten ;)



Grote oogjes

Als je thuis van die leuke oogjes hebt liggen is dit ei een leuk idee. Plak de oogje op het ei en decoreer ‘m met veertjes, lintjes of andere knutselspullen.



Voor de allerliefste

Dit glitterei maak je speciaal voor de allerliefste thuis. Teken een hartje op de eischil en smeer daar lijm op (binnen de lijntjes!). Als je het ei daarna in de glitter doopt krijg je deze leuke creatie.



Washi ei

Aan de slag met washi tape. Haal je leukste rollen uit de kast en knippen en plakken maar! Je kunt eindeloos variëren en als het mis gaat kun je de tape gewoon weer verwijderen.



Minion ei

Ohh wij moeten steeds weer lachen om deze Minion eitjes. Met verf of stiften kleur je een ei blauw met geel. Wat zullen ze er leuk uitzien tijdens het paasontbijt!



Lief kuikentje

Dit leuke eitje kijkt met zijn oogjes net over het eierdopje heen. Met een marker teken je het snaveltje en de oogjes op de schil.



Bloemetjes & Beitjes

Zzzzzz… Wat zoemt daar over de ontbijttafel? Maak met een gele en zwarte marker een bij van een ei: een bei! Van papier of karton knip je vervolgens vleugeltjes uit die je met lijm op het bijtje plakt.



Glittereitjes

Sparkle aan de ontbijttafel! Met glitter en lijm kun je prachtige kunstwerkjes maken van een hardgekookt ei. Smeer lijm op de plekken waar glitter moet komen en strooi hier vervolgens glitter op. Bouw het op met verschillende kleuren glitter voor deze paashaasjes.



Paashaasduo

Met hun blozende wangetjes zijn deze snoezige eitjes perfect voor bij het paasontbijt. Het gezichtje teken je gewoon met marker op het ei. Voor de onderkant kun je ook een stift gebruiken of verf als je dat hebt liggen.



Blij ei

En als laatste gewoon een blij ei: teken een smiley op een ei!




Vrolijk Pasen!