Kidsproof blogTerug

Pannenkoekenrestaurants in en om Haarlem

4 oktober

Pannenkoeken zijn heerlijk om thuis van te smullen, en misschien nog leuker om ze buiten de deur te eten!

Pannenkoekenrestaurants in de duinen of bij het bos

Na een plons in het Wed, een speurtocht of een fietstocht door de Kennemerduinen kan je bij Duincafé de Kennemerduinen genieten van lekkers van de biologische menukaart, waaronder pannenkoeken! Bij mooi weer kan je fijn op het terras zitten terwijl de kids zich vermaken in de speeltuin op de zandberg. Minder lekker weer? Bezoek dan de tentoonstelling in het Bezoekerscentrum!

Aan de rand van de Amsterdamse Waterleidingduinen (aan de kant van Vogelenzang) vind je Restaurant De Vogelensangh. Hier smul je van ambachtelijk gebakken pannenkoeken met de mooiste namen en kunnen kids na het eten spelen of kleuren in de speelhoek. Als toetje haal je een ijsje bij IJssalon Toscana, de eigen ijsmakerij. Je kunt hier ook je kinderfeestje vieren, met een wel héél feestelijk menu!

Gelegen naast de ingang van de Waterleidingduinen in Zandvoort is Pannenkoekenhuis de Duinrand een fijne plek om neer te ploffen voor wat lekkers voor of na een wandeling. Een knusse plek met op de menukaart alledaagse pannenkoeken én bijzondere creaties met groenten en/of vlees. In het naastgelegen speeltuintje kunnen kinderen zich uitleven, binnen is daar minder plaats voor. 

Aan het Groenendaalse bos, dat met die fijne speeltuin, en naast kinderboerderij ’t Molentje, ligt De Konijnenberg. Hier kun je kiezen uit allerlei pannenkoeken en pannenkoekspecialiteiten! Voor kids staan er K3 en Bob pannenkoeken op de kaart. Dat wordt zeker smullen. Ben je jarig? Vier hier je verjaardag met een leuke speurtocht en een lekkere pannenkoek.

In Spaarnwoude, naast Informatieboerderij Zorgvrij vind je pannenkoekenboerderij Onder de Platanen. Na het spelen in de grote speeltuin en op de boerderij, of na een wandeling door het reacreatiegebied, sluit je de dag af met (allergievrije-)pannenkoeken! Krijg je het niet op? Dan krijg je de pannenkoek netjes verpakt mee naar huis!

Pannenkoekenrestaurants met midgetgolfbaan

Duinpark Paasdal is een gezellig,huiselijk restaurantje mét midgetgolfbaan in Wijk aan Zee. Er wordt gewerkt met eerlijke en diervriendelijke producten waarvan de heerlijkste pannenkoeken, broodjes, snacks, voor-, hoofd- en nagerechten gemaakt worden. Terwijl je op het terras geniet kunnen de kids aan de slag met plastic clubs en alvast een balletje slaan op de golfbaan voordat je het met het hele gezin tegen elkaar opneemt!

Pannenkoekenrestaurant De Hemelse Pannenkoek is een goede uitvalsbasis na een wandeling of een dagje strand. Je kunt er smullen van poffertjes en pannenkoeken of van de andere lekkere dingen op de kaart. Naast het restaurant ligt ook een midgetgolfbaan, leuk om met het hele gezin een rondje te spelen.


Pannenkoekenrestaurants met binnenspeelruimte

Bij het Pannenkoeken Paviljoen in Cruquius kan je het zo gek niet bedenken, je kunt er elke pannenkoek krijgen die je maar kan verzinnen! Wat dacht je van een knuffelpannenkoek, autopannenkoek of prinsessenpannenkoek? Na het eten kunnen kinderen spelen op trampolines, schommels of klimrekken in de tuin. Bij slecht weer kan er gespeeld worden in de binnenspeelruimte. Ook leuk voor een kinderfeestje!

Het Pannenkoekenparadijs ligt in het Reinaldapark in Haarlem. Je kunt hier smullen van pannenkoeken, salades, broodjes en vleesgerechten. Zowel binnen als buiten is voor de kids een speelparadijs aangelegd. De iets oudere kids kunnen goed terecht in de speciale speelkelder!

Pannenkoekenrestaurant Het Speelkasteel zit ín het kinderspeelparadijs. Op de kaart vind je allerlei pannenkoeken creaties, van naturel tot exotisch. Vanuit het restaurant heb je uitzicht op het binnen- en buitenspeelparadijs van maar liefst 7.000 m² groot, waar kids zich prima kunnen vermaken.

Eet smakelijk!

Lees ook eens ons blog '5x Binnenspeeltuinen'