8 Redenen voor een dagje Linnaeushof!

23 april 2022
Julie en Josephine gingen een dagje naar de grootste speeltuin van Europa; Linnaeushof in Bennebroek. Lees hier waarom ze vinden dat jij er ook eens heen zou moeten gaan!
Linnaeushof bestaat al zó lang, wij gingen er zelf vroeger ook al heen! Daarom is het extra leuk om onze dochters er nu eens mee naartoe te nemen. De eerste dag van de meivakantie pakten wij meteen aan om naar Bennebroek te rijden voor een gezellige dag in deze grote speeltuin. Een parkeerkaartje hadden wij vooraf gereserveerd, we wisten dus zeker dat we plek zouden hebben op de parkeerplaats. Ook onze toegangskaarten hadden we vooraf online besteld.

1. Actief spelen bij Linnaeushof

Wat een feest van herkenning; er is eigenlijk niet heel veel veranderd sinds ik er als kind kwam! Dat is ook eigenlijk de charme van deze speeltuin; geen lawaaiige attracties die elk jaar hoger, groter en sneller moeten. Wél speeltoestellen die uitnodigen tot zelf, met eigen fantastie, spierkracht en energie spelen. Echt actief spelen dus. Ik zie dat de toestellen goed onderhouden zijn, er zijn nieuwe bij gekomen en de uitstraling is moderner dan in mijn herinnering. De tijd heeft niet stil gestaan!
 
Mascotte Bennie Broek wijst de weg in Linnaeushof


2. De Toffe Toren van Linnaeushof

De meiden weten even niet weten waar ze moeten beginnen, er is zóveel te zien en ontdekken! Ik heb een idee; we beginnen bij de Toffe Toren; vanaf de top op 9 meter hoogte hebben ze meteen mooi uitzicht over de hele speeltuin!

Julie en Josephine in de Toffe Toren


3. Waterfietsvijver en pirateneiland

Wat het meest is opgevallen vanaf hun hoge positie is het Pirateneiland. Deze ligt midden in de waterfietsvijver en je komt er alleen over een touwbrug. Uitdagend! Die hindernis hebben we meteen maar genomen. Gevolgd door een rondje waterfietsen én met de kabelbaan over de vijver zoeven!
 
Met de drakenwaterfiets rond het Pirateneiland


4. Tsjoeke Tsjoek, daar gaat De Speeltuin Expres

De beentjes moeten even uitrusten na dat waterfietsen, dat doen we in de speeltuinexpress! Het treintje rijdt een rondje om de peuter- en kleuterspeeltuin. Zowel de trein als dat deel van de speeltuin zijn echt zo leuk voor jonge kinderen!


5. Speuren in het raadselachtige doolhof

Vrij nieuw is dit doolhof, ik kende het nog niet. Ik hoef niet bang te worden dat we de kinderen kwijt raken, de muurtjes van dit labyrinth zijn niet hoog en gesloten. Toch is het uitdagend voor alle leeftijden; de jongere kinderen zoeken de weg naar buiten, de oudere kinderen lossen de opdrachten op die zij onderweg krijgen.


6. Supergave speeltoestellen

Daar zijn er héél veel van, maar één van de favorieten van onze kinderen was de buizenbaan. Eindeloos kruipen, klimmen, glijden en elkaar zoeken!


7. Bennie Broek & de overdekte speeltuin

We hadden niet de meest zonnige dag gekozen voor ons speeltuinbezoek, we voelden zelfs af en toe een druppeltje regen. Dat is geen probleem bij Linnaeushof; er is ook een binnenspeeltuin! Speeltuinmascotte Bennie Broek komt daar ook nog wel eens een showtje weggeven. Wij hadden geluk; ook vandaag konden we van een optreden genieten.


8. Bij mooi weer: de waterspeeltuin!

Na een lange, heerlijke dag vol spelen, ontdekken en avonturieren wisten we al meteen; we moeten nog eens terug. De dametjes waren nog hélemaal niet uitgespeeld! Nóg een reden om eens terug te komen is de waterspeeltuin. Vandaag was het te koud, maar bij mooi weer is dit dé plek om verkoeling te zoeken! Kom je op een warme dag? Neem dan dus zeker een handdoek en een zwempak mee want hier zal je kind graag naartoe willen.


Niets teveel gezegd toch? Bij Linnaeushof móet je eens geweest zijn!
Klik door naar de website van de speeltuin voor informatie over bereikbaarheid, openingstijden én om je kaartjes te reserveren. We hopen dat je het net zo leuk zult hebben als Julie en Josephine. Veel plezier! Naar de website