Wie en wat is Scopo Atletico?

18 april 2022
'Een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd', dat is het motto van Scopo Atletico! Met de activiteiten van Scopo Atletico ontwikkelen kinderen zich op persoonlijk, motorisch en sociaal vlak. Lees hoe zij daarvoor op professionele maar vooral ook heel leuke manier zorgen!
Scopo Atletico - Beweegfeestjes, Sportdagen, Voetbalspeeltuin en RUIG
Een sportief, professioneel en vooral enorm bevlogen team heeft zich als doel gesteld de 'beweegarmoede' in de maatschappij om te vormen naar 'beweegrijkdom'. Samen begonnen zij 'Scopo Atletico'; een organisatie die op verschillende locaties in en om Haarlem de leukste sportieve activiteiten voor kinderen verzorgt.

Activiteiten die zij organiseren voldoen altijd aan een aantal kernwaarden; 
WIJS: Uniek, met visie en altijd onderbouwd
PLEZIER: De activiteiten zijn intensief maar plezier staat áltijd voorop
GROEI: Door persoonlijke aandacht en goede voorbeelden groeien kinderen
FAMILIAIR: Belangrijk is de relatie tussen trainer, atleetje en de ouders 

Dat team weet zich geholpen door een heel grote groep 'Beweegcoaches'; veelal studenten of oud-studenten van het CIOS en van de opleiding 'Sportkunde' in Haarlem en Amsterdam; atleten, sporters in hart en nieren, die hun enthousiasme over weten te brengen op de kinderen! 


Activiteiten van Scopo Atletico

Scopo Events: Iedere schoolvakantie kunnen kinderen van 4-7 jaar en van 8-12 jaar lekker komen sporten tijdens de Scopo Sportdagen. In één, twee of meerdere dagen maken zij kennis met verschillende takken van sport én natuurlijk met leeftijdsgenootjes. Er wordt altijd voor een gezonde lunch en lekkere snacks gezorgd en ouders blijven via whatsapp op de hoogte van het verloop van de dag. Deze kampen vinden plaats op sportvelden in Haarlem en of Heemstede. Lees hier meer over de Scopo Events.Voetbalspeeltuin: Kinderen tot 7 jaar die graag kennis willen maken met voetbal ontwikkelen in de Haarlemmerhout in series van 12 lessen hun motoriek en voetbaltechniek. Daarna zijn ze helemaal klaar voor lidmaatschap bij een club! Lees meer over de Voetbalspeeltuin.Beweegfeestjes: Mega populair zijn deze Scopo Beweegfeestjes waarbij de jarige bepaalt waar het feestje plaatsvindt (in een zaal, in het bos of het park) en wat er gespeeld wordt. Eigenlijk is niets te gek voor de trainers! De dag kan worden gevuld met apenkooien, levend stratego, voetbal, dansen, Jachtseizoen, of... noem het maar! Op de website staat een overzicht van alle locaties en activiteiten waar je uit kunt kiezen. RUIG: Rebels, stoer, avontuurlijk, nat, vies, gecalculeerde risico's nemen, géén papa of mama erbij die 'doe voorzichtig' roept maar wél ervaren trainers die kinderen stimuleren op verantwoorde manier buiten de gebaande paden te gaan... RUIG is een concept dat je ieder kind gunt! Er zijn 8-weekse programma's, RUIG dagen in schoolvakanties en je kunt een RUIG dag als kinderfeestje boeken. Iets voor jouw RUIGe kind? Lijkt één van de leuke activiteiten van Scopo Atletico je iets voor jouw kind? Klik door naar de website voor meer informatie! Naar de website