icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

NK Tegelwippen en andere leuke speel-tips voor deze zomer!

8 juli 2021

Spelen en vies worden samen met je kind: Lees meer over deze én andere leuke tips van Hero kindercentra!

Tegelwippen | Tips van Hero Kindercentra

Tips van Hero

Onze kinderen hebben bij hun opvang bij Hero kindercentra altijd zulke leuke dingen gedaan dat wij af en toe hun website er nog eens op naslaan voor leuke tips. Naast deze leuke ideeën vinden we er ook nog wel eens fijne pedagogische tips, aangedragen door experts en op een fijne, concrete manier besproken.

Deze tips, over o.a. het NK Tegelwippen, wilden we even met jullie delen, want dat is toch té leuk!

Tip 1. 'Tegelwippen’!

Ervaar hoe leuk het is om met modder te spelen, heksensoep te maken met takjes en blaadjes als geheim ingrediënt of er doorheen te rollen.

Je hebt nodig:
- Een betegelde stoep voor je huis of in de tuin
- Een emmer met water
- Wat stokjes, harkjes, lepels of wat je maar nodig denkt te hebben.
- Een zakje met bloemzaadjes of kant en klare plantjes
- Eventueel een sterke vader, moeder of grote broer of zus met een schep om de tegels te wippen!En dit ga je doen:
1. Zoek een geschikte plek
2. Wip een of meer tegels uit de stoep.
3. Gooi de emmer water in het zand en maak een modderbadje.
4. Speel ermee zo lang je wilt.
5. Plant nu de plantjes in je tegeltuintje

Hero kindercentra is heel erg nieuwsgierig naar het resultaat. Stuur je leukste foto’s van het tegelwippen naar communicatie@herokindercentra.nl.

Van 30 maart tot 30 september speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Geef je gewipte tegels op via het formulier dat je op de site van Hero kindercentra vindt en ze worden opgeteld in de Tegelteller van Haarlem. De Nationale tegelteller staat al op zo’n 430.000 tegels!

Tip 2. Natuurbingo 

Hero kindercentra heeft ontdekken en avontuur hoog in haar vaandel staan. Daarom zijn de speelterreinen op hun opvanglocaties steeds groener gemaakt. Omdat we tussen de mooiste natuurgebieden wonen en Hero kinderen en gezinnen graag stimuleert naar buiten te gaan hebben zij een leuke natuurbingo gemaakt. Download, print en ga er op uit! 


Dit is slechts een gedeelte van de bingokaart, download het gehele exemplaar van de website van Hero Kindercentra.

Tip 3. Actief spelen met passief speelgoed

Actief speelgoed maakt kinderen passief, passief speelgoed maakt kinderen juist actief. Deze zin moest ik even 3 keer hardop lezen en tot goed me door laten dringen, maar ja, ik snap 'm! Welk speelgoed zet mijn jonge kind aan tot ontdekken en leren? Wil je daar meer over weten? Lees dan dit interessante artikel

Het stuk 'spelen met loose parts', over de rol van speelgoed, sluit ook mooi aan bij dit onderwerp. 
Tip 4. Voorlezen laat je kind groeien


Open deur? Misschien. Voorlezen is iets dat je wellicht al vanaf dag 1 hebt gedaan voor je baby, misschien heb je erin moeten groeien of misschien heeft het eigenlijk nog nooit zo'n grote rol gespeeld bij jullie. Dit artikel van Hero benoemt de voordelen van voorlezen en geeft tips over wat je op de verschillende leeftijden van kinderen kunt doen om het maximale uit voorlezen te halen. Interessant!Je ziet; Heel nuttig om af en toe de blogpagina's van Hero kindercentra eens te bekijken voor leuke en handige tips!


Bij Hero Kindercentra is iedereen een held die vol vertrouwen in zijn of haar eigen tempo groeit. Met 84 opvanglocaties in Haarlem en Spaarndam is er voor ieder kind van 0 tot 13 jaar een locatie in de buurt. Lees hier meer over waar Hero voor staat en wat zij belangrijk vinden. 

Naar de website