Midget Voetgolf

12 oktober 2016
Onze Kidsproof reporters deden de test; hoe gaaf is Midget Voetgolf?
Kidsproof-reporters gaan Midget Voetgolfen!
Als er iets unieks wordt aangeboden in onze omgeving willen wij wel eens weten hoe dat is. Wat we lezen op de website van Midget Voetgolf is dat we een hal kunnen verwachten met 18 spannende holes, waarin je niet met een club een klein hard balletje moet slaan, maar met je voet een gewone voetbal in de 'holes' moet schoppen! Onze buurjongetjes van bijna 8 zijn elke middag voor onze deur aan het voetballen, wij willen wel eens weten wat zij van dit spelletje vinden. Dus... op naar Nieuw-Vennep!

Wat is er te doen? 
We parkeren gratis op het terrein voor Hal 18. De jongens rennen enthousiast naar binnen. Fijn, zo zijn de spieren vast opgewarmd. Een eerste leuke verrassing is de grote Voetpool tafel! Met voetballen speel je het spelletje 8-ball volgens de regels van het gewone pool. Dus; met de witte voetbal schop je de gekleurde ballen in de gaten. Erg gaaf!Dan valt het oog valt op de grote voetbal kooi en zijn de kleine voetballertjes en eigenlijk ook de wat grotere jongens (lees; vaders) niet meer te houden, éven een partijtje spelen. Na even heerlijk uitrazen zien de 'mannen' weer iets anders, de snelheidsmeter. Een lekker robbertje tussen de kids 'wie kan het hardste trappen' barst los.

En dan nu waar we echt voor komen; voetgolf. De 18 holes gaan van vrij simpel tot best heel lastig. Alle technieken komen aan bod, door slim te spelen en met wat truukjes worden de ballen in soms één, soms meerdere malen in het gat geschoten! De jongens houden nauwkeurig de score bij, het gaat dan wel om de lol, maar even zien wie de beste is vinden ze ook best belangrijk...Wat vond het testpanel?
'Gaaf, ik wil nog een keer! Kunnen we in de vakantie nog eens gaan?'
'Best wel lastig soms, wij zijn bijna 8 maar kleinere kinderen kunnen dit denk ik niet'
'Ehmmm, ja hoor, meisjes mogen ook wel meedoen. Moeten ze voetballen wel leuk vinden!'
'Ja papa en mama mogen ook wel meedoen maar hoeft niet hoor!'

Handig om te weten;
- Trek bij voorkeur gewone sportschoenen aan, geen voetbalschoenen!
- Ook heel geschikt voor kinderfeestjes, vraag naar de mogelijkheden!
- Begeleiders die zelf niet meedoen hoeven niet te betalen, zij kunnen wel gebruik maken van de gratis WIFI. Kinderen t/m 12 jaar moeten wel begeleid worden.

Enthousiast geworden? Klik hier door naar de contactgegevens van Midget Voetgolf!