• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Cricket Club BloemendaalTerug naar het overzicht

CCBloemendaal is altijd op zoek naar nieuwe leden, vanaf 5 jaar ben je van harte welkom!!
Na de oprichting van HFC Haarlem in 1889 werd er door de voetballers in clubverband, tot 1894, cricket gespeeld. In 1910 wordt, als afsplitsing van de Football Club Haarlem, de Cricket Club Haarlem opgericht en daarmee begint de historie van de huidige Cricket Club Bloemendaal.

Op het mooiste cricketveld van Nederland spelen ruim 70 kinderen elke zomer de stoerste sport ter wereld; cricket. Cricket Club Bloemendaal heeft momenteel zes jeugdteams verdeeld over verschillende leeftijden. Cricket Club Bloemendaal heeft als doel om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met cricket in een veilige en sportieve omgeving.

Voor de allerjongste jeugd (onder 7) is er ook de mogelijkheid om kennis te maken met cricket, zij spelen nog geen officiële competitie.

De jeugdteams trainen allemaal 2x per week en spelen in het weekend een wedstrijd.

In de weken dat er ook nog wordt gehockeyd en gevoetbald, wordt de cricketcompetitie op zondag gehouden zodat kinderen de beide sporten kunnen combineren.

Het is het doel van de KNCB om teams zoveel mogelijk in de regio competitie te laten spelen. In de regio Amsterdam en Kennemerland zijn voldoende clubs om een leuke competitie mee te spelen. Dus geen hele dag in de auto voor een competitie wedstrijd maar juist de tijd besteden op het veld.

Elk jaar is er voor de U9 en de U10 een cricketkamp op de club en voor de U12 en U14 jeugd is er een jaarlijkse crickettour naar de bakermat van het cricket; Engeland.

Ben je wel benieuwd naar deze sport en wil je wat meer informatie? Klik dan verder met de roze website button. 

Zin in een leuk uitje met het gezin komend weekend? Check de uitagenda! 

CCBloemendaal

Donkerelaan 14
2061JL Bloemendaal
Naar de website Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Met korting naar World of Dinos

Met korting naar World of Dinos

De SugarFactory in Halfweg wordt deze zomer overgenomen door een grote kudde dino's! Met de code HAARLEM-KIDSPROOF24 kun jij naar deze coole expo!

Gebruik de code!