• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Sportclub HLCTerug naar het overzicht

Kinderen vanaf 1,5 jaar komen al sporten bij Sportclub HLC! Freerun, gym, turnen, acrogym en meer
Sportclub HLC is een vereniging in Haarlem waar jongens en meisjes terecht kunnen voor turnen, freerunnen, guppiegym & gymkids, acrogym en circus. 
HLC is ontstaan in uit twee verenigingen die fuseerden; Hercules opgericht in 1924 en Leonidas opgericht in 1925 zijn later samen verder doorgegaan als Hercules Leonidas Combinatie (HLC). Inmiddels telt de vereniging zo'n 1600 leden.


Turnen bij HLC

Turnen is het grootste onderdeel van HLC. Ruim 700 leden zijn hierin actief. Turnen bij HLC kan op bijna iedere dag van de week, zowel recreatief als op wedstrijdniveau, in de zaal aan de Belgiëlaan of op een van de andere locaties in en rond Haarlem.


Gym bij HLC 

HLC biedt ouder en kind lessen aan voor de leeftijd 1 tot en met 3 en kleutergym voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar. Daarnaast zijn er ook Sport en spel gym lessen?voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar. Hierbij wordt minder aandacht gelegd op de technische turnelementen en meer aandacht op de algemene motoriek en spelvaardigheden.


Circus en Acrogym

Tijdens de circuslessen wordt echte acrobatiek bedreven in alle vormen, met en zonder hulpmiddelen. Ballen, tonnen, eenwielfietsen, koorddansen etc. Het is bedoeld voor zowel jongens als meisjes van verschillende leeftijden. Altijd al een circusartiest willen worden? Kom dan eens de sfeer proeven!

Ooit al gehoord van Acrogym? Dat is een sport waarbij je met 1 of meerdere personen samen werkt zodat er een menselijk bouwwerk ontstaat. Balanceren, klimmen, springen, gooien en vangen. Vertrouwen en veiligheid staan altijd voorop. Iedereen vanaf 8 jaar t/m 21 jaar is van harte welkom.


Freerunnen bij HLC

Hindernissen overwinnen op een zo vloeiend en snel mogelijke manier; dat is freerunnen!  Naast de fysieke kant, is de filosofie achter deze discipline - de vrijheid en het verleggen van grenzen - ook heel belangrijk.


Nijntje beweegdiploma

In een serie beweeglessen hebben peuters en kleuters elke week speelplezier en tegelijkertijd leren zij alle belangrijke basisvormen van bewegen 


Het rooster en meer informatie over de lessen vind je op de website, klik door via de roze button!

Sportclub HLC

Belgiëlaan 8
2034 AX Haarlem
Openingstijden Zie de website Naar de website Direct mailen
Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Ga op avontuur met mooie zomerboeken deze vakantie!

Ga op avontuur met mooie zomerboeken deze vakantie!

Geef je kind één van deze leuke zomerboeken cadeau. Heerlijk voor de zomerdagen thuis, óf voor rust op de achterbank onderweg naar je vakantie-adres!

Bestel een leuk zomerboek!