• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Tai Chi & CreatiefTerug naar het overzicht

Door het beoefenen van Tai Chi leren kinderen om spanningen los te laten en nieuwe energie op te laden

Tai Chi

Al duizenden jaren gebruiken de Chinezen (zowel jong en oud), eenvoudige, vloeiende bewegingen, ademhaling en concentratie om balans te verkrijgen over lichaam en geest. Yin & Yang. Door je Chi (levensenergie) door je hele lichaam te laten bewegen, hou je jezelf sterk en gezond. Tai Chi is een fijne manier om te ontladen van de drukte van de dag.


Tai Chi voor kinderen

Voor kinderen is Tai Chi heel goed; het geeft hen meer zelfvertrouwen, bewustwording en brengt geestelijke-, emotionele- en lichamelijke balans. Tijdens de les worden spelenderwijs Tai Chi bewegingen gemaakt, de kinderen kunnen dit makkelijk oppakken. De kinderen gaan dieren imiteren en zo de beginselen van Tai Chi toepassen; een goede lichaamshouding, diepe ademhaling en balans. Op deze manier leren de kinderen zich op een ongedwongen manier te ontladen van eventuele spanningen. De kinderen worden zich spelenderwijs meer bewust van de energie in- en om hun lijf.


Tai Chi en Creatief

Naast rustige bewegingen is er ook  ruimte voor meer actieve oefeningen wat zorgt voor een afwisselend programma. Tai Chi bevordert de creativiteit en het concentratievermogen. Soms hebben kinderen zelf een beweging bedacht die helemaal past in de Tai Chi les. De groep gaat die dan met z’n allen proberen, erg leuk! Tijdens de les mogen kinderen ook expressie geven aan hun gevoel; zij kunnen bv. tekenen en knutselen. 

Over de docent: Mascha de Weijer geeft sinds 2014 Tai Chi les aan kinderen op diverse basisscholen. Daarnaast is zij (kinder)coach bij YellowStar coaching en heeft zij ervaren hoe waardevol het voor kinderen is om zich creatief te uiten. Vandaar deze combinatie!

Klik door naar de website voor meer informatie over de Tai Chi lessen voor kinderen!

TIP: Volg jij Kidsproof Haarlem al op Instagram?

Tai Chi voor kinderen

Mauveplein 1
2023XT Haarlem, Noord-Holland
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Ga op avontuur met mooie zomerboeken deze vakantie!

Ga op avontuur met mooie zomerboeken deze vakantie!

Geef je kind één van deze leuke zomerboeken cadeau. Heerlijk voor de zomerdagen thuis, óf voor rust op de achterbank onderweg naar je vakantie-adres!

Bestel een leuk zomerboek!