Speelgoedbank HaarlemTerug naar het overzicht

Stichting Speelgoedbank Haarlem maakt kinderen blij met goed 2ehands speelgoed, spelletjes en knuffels!
Stichting Speelgoedbank Haarlem en Omstreken wil goed speelgoed een tweede ronde geven aan kinderen van ouders die het hard nodig hebben, maar dit niet kunnen betalen.

Speelgoedbank Haarlem werkt volgens een uniek concept waarbij zij een maandelijks tegoed van €5 per kind uit gezinnen die in aanmerking komen toekennen (gezinnen komen in aanmerking via een maatschappelijke organisatie). Met dit tegoed kunnen de kinderen speelgoed, boeken, spelletjes, knuffels uitzoeken in de winkel. Op die manier kunnen de kinderen in een 'echte' winkel winkelen.  Zo krijgen de kinderen ook gelijk een idee van waarde; ze zullen zich aan het bedrag van het tegoed moeten houden. Ze mogen de €5 op hun pinpas maandelijks uitgeven of sparen zodat zij iets duurders kunnen kopen.

Kinderen die zijn aangemeld bij de Speelgoedbank Haarlem worden ook aangemeld bij Stichting Jarige Job, zodat ook van hun verjaardag een echt feestje gemaakt wordt! 


Speelgoed doneren

Stichting Speelgoedbank Haarlem is altijd op zoek naar goed, heel en schoon speelgoed, (computer)spelletjes, knuffels, puzzels en noem maar op! Er is ook een Kinderkledingbank dus ook, goede, hele en schone kleding is welkom! Je kan het afleveren in de winkel.


Duurzaam speelgoed kopen

Kom je niet in aanmerking voor het maandelijks tegoed van €5 per kind om hier uit te geven? Iederéén mag hier tweedehands speelgoed kopen! De opbrengst komt 100% ten goede aan de stichting! Dus kom eens langs om een leuk, duurzaam cadeautje te kopen en draag op die manier bij aan het welzijn van gezinnen met financiële problemen. 

Denk je zelf in aanmerking te komen? Zie onder 'werkwijze' op de website van de Speelgoedwinkel waar je aan een doorverwijzing kunt komen. Klik op de roze button om direct naar de website te gaan.

Speelgoedbank Haarlem

Gedempte Herensingel 4
2032 NS Haarlem
Openingstijden Maandag en zaterdag 13:00 - 17:00 Dinsdag en donderdag 10:00 - 14:30 Woensdag 10:00 - 17:00 Vrijdag en zondag gesloten Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Familie Zomer Zondagen in Caprera

Familie Zomer Zondagen in Caprera

Wát een tof programma hebben Openluchttheater Caprera en Schuur Haarlem samen gemaakt! Élke week is er iets leuks te zien en te beleven op het podium van Klein Caprera en in het omliggende wandelbos in Bloemendaal.

Bekijk het programma