KanjertrainingTerug naar het overzicht

Weerbaarheidstraining tegen faalangst en pesten, voor kinderen van 5 t/m 16 jaar en hun ouders.
De Kanjertraining is een bewezen effectieve methode, ontwikkeld door een psycholoog en ex-onderwijzer, verbonden aan het Instituut voor Kanjertraining in Almere. De training heeft hiervoor de hoogste erkenning gekregen van het Nederlands Jeugdinstituut, en wordt al 20 jaar gegeven op basisscholen, voortgezet onderwijs en vanuit 40 lokale psychologische en pedagogische praktijken in Nederland. Al tienduizenden kinderen in Nederland hebben de Kanjertraining gevolgd.

Bij Praktijk voor Kanjertraining Haarlem wordt de training gegeven door twee pedagogen aan kinderen tussen 5 en 16 jaar in 3 verschillende leeftijdsgroepen van maximaal 12 kinderen. De unieke formule is dat ook ouders deelnemen aan de training, zodat zij hun kind thuis kunnen begeleiden bij wat ze leren in de training. Dat leidt tot snelle en diepgaande resultaten!

De training is bedoeld voor kinderen die niet helemaal lekker in hun vel zitten. Kinderen die de moed hebben te erkennen dat ze “er niet bij horen”, die moeilijk aansluiting vinden bij leeftijdsgenoten, soms onzeker of verlegen zijn. Dit kan op school zijn, in de buurt, in de familie of op hun sportclub.

In de training wordt met verschillende spelmethoden gewerkt zoals fysieke oefeningen, rollenspel, muziek, tekenen, kringgesprek en een verhaal. Met ouders en kinderen worden ook interactieve oefeningen gedaan, die leuk en leerzaam zijn.

Kanjertraining kan elk kind helpen. Bijzonder is dat er allemaal verschillende kinderen met elkaar in de training zitten, om ieder, vanuit zijn eigen kwaliteit, iets te leren. In de training leren kinderen hun gevoelens beter te uiten, ze krijgen meer zelfinzicht, hun zelfvertrouwen groeit en ze krijgen meer grip op sociale situaties. Dat gebeurt door kinderen bewust te maken van hun gevoelens, en hen te laten zien wat ze daar mee kunnen doen, zodat het voor henzelf iets positiefs oplevert. 

Je kunt aan de Kanjertraining deelnemen in Hoofddorp of op verschillende locaties in Haarlem, Heemstede, Velsen en Nieuw-Vennep.

Meer informatie vind je op de website van Praktijk voor Kanjertraining Haarlem, hier kun je je ook aanmelden. Klik door via de roze websitebutton!

Praktijk Kanjertraining Haarlem


Haarlem, Hoofddorp en Nieuw-Vennep
Prijs Er zijn verzekeraars die de training vergoeden, check je polis! Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Hero Kindercentra

Hero Kindercentra

Op wel 84 locaties in Haarlem en Spaarndam laat Hero Kindercentra kinderen op hun kinderdagverblijven, peuteropvang én BSO zich op hun eigen manier ontwikkelen en ontdekken wie ze zijn.

Lees meer over deze fijne BSO!