Rots en Water trainingTerug naar het overzicht

Majette traint kinderen en jongeren in het versterken van hun sociaal emotionele weerbaarheid
Kinderen maken tijdens de training van Majette spelenderwijs kennis met zowel Rots- als Waterkwaliteiten. Ieder kind heeft zowel Rots als Water in zich.

Lekker in je vel

Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen kwaliteiten en uitdagingen, leert op zijn eigen manier en heeft iets anders nodig om zichzelf te kunnen zijn. Bij Majette leren we kinderen om zichzelf te zijn. Niet bij alle kinderen gaat dat proces vanzelf. Soms hebben ze last van onzekerheid, worden gepest of reageren soms juist te explosief. Het gevolg is onzekerheid, onderpresteren op school en een sterk gevoel van ‘niet lekker in je vel’ zitten.


Spelenderwijs kwaliteiten versterken 

Majette traint kinderen en jongeren spelenderwijs die ondersteuning nodig hebben bij het versterken en waarderen van hun kwaliteiten. Hierdoor voelen kinderen zich zelfverzekerder en kunnen ze zich meer concentreren op hun eigen kracht en deze beter tot bloei laten komen. 


Manon en Jeannette van Majette vertellen: " In onze maatschappij worden kinderen vaak aangesproken op hun cognitie, op hun denken. Daarbij is de verbinding met het lichaam, het voelen, meestal onderbelicht. Wij zijn ervan overtuigd dat de verbinding tussen lichaam en geest essentieel is. ‘Weten wat je voelt’ en ‘Voelen wat je weet’ is ons motto. In onze trainingen kijken we wat de kinderen nodig hebben om in hun kracht te staan. De basis is contact met jezelf om van daaruit contact te kunnen maken met de ander."

Als je lichaam aanvoelt als een huis, dan voel je je overal en altijd thuis.”


Klik voor meer informatie over de trainingen op de roze button door naar de website van Majette!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kleverparkfestival

Kleverparkfestival

Kom zaterdag 25 mei naar de Kleverparkbuurt, daar is veel te doen!

Leuke Haarlemse producten, muziek, rommelmarkt én leuke activiteiten voor kinderen.

Lees er meer over!