5x Pluktuinen in en om Haarlem

17 juni 2021
Bloemen pluk je lekker zelf bij deze gezellige pluktuinen in Haarlem en omgeving. Met een mandje aan de arm gaan de kinderen hier op plukavontuur. Want bloemen groeien natuurlijk niet in de supermarkt of in een bloemenwinkel. Bonus: na dit uitje heb jij een uniek boeket op tafel!
Pluktuinen in Nederland

1. Plukweide Haarlem 

Van juni t/m oktober is het terrein van Plukweide Haarlem, een openbare buurttuin, tussen zonsopgang en zonsondergang vrij toegankelijk. Bezoekers kunnen een abonnemnet afsluiten om regelmatig te komen plukken of eenmalig een mooie losse bos bloemen te halen. 

2. Pluktuin Amstelveen

Dit keer komen de bloemen niet van de markt of uit de winkel, maar is het bosje op de keukentafel helemaal zelf geplukt. Bij Pluktuin Amstelveen mogen kinderen zelf zomerbloemen plukken en er een boeket van maken. Je kunt hier (bij opening) trouwens ook lekker eten óf een leuke workshop volgen.

Hoeve Ravenstein
Hoeve Ravenstein

3. Bloemenpluktuin Hoeve Ravenstein

Met een mandje aan de arm op weg naar de bloemenpluktuin van Hoeve Ravenstein in Baarn. Vergeet ook niet langs te gaan bij de moestuin vol verse groente en kruiden en bij de kippen, konijnen en geitjes.


Lees ook:
11x Moestuinieren voor kinderen 4. Pluktuin Bakkum

In het Noord-Hollandse Bakkum staan van het vroege voorjaar tot de late herfst de mooiste bloemen en planten in bloei. Bij de kassa van Pluktuin Bakkum haal je een emmer op die je helemaal mag vullen met zelf geplukte bloemen.

5. Annemiekes Pluktuin Hillegom

In een prachtige tuin van zo'n 3000 m2 van Annemieke en haar man staan duizenden snijbloemen. Je mag er niet alleen naar kijken, je mag ook nog zelf plukken! Maar voordat je dat doet, huur ook eens een kajak om de mooie bollenstreek vanaf het water te verkennen.


Bonustip: Appels en peren plukken bij de Olmenhorst

In de vele boomgaarden van de Olmenhorst worden biologische appels en peren geteeld. En het allerleukste is dat je die in september en oktober zelf mag plukken! Op het landgoed zijn ook landwinkels, er is een Fruitloods waar je de heerlijke Olmenhorst appelsap kunt drinken op het terras en de kinderen kunnen er lekker spelen. Tip: Koop voor €2,50 een speurtocht bij de fruitloods! 

Veel plukplezier!