Kidsproof blogTerug

Recreatiegebied Spaarnwoude, leuk voor jong en oud!

15 april
Wat is er eigenlijk ontzettend veel te doen in het prachtige recreatiegebied tussen Amsterdam en Haarlem, ken jij deze leuke en mooie plekken al?
Lekker even de stad uit: daar heeft iedereen wel eens behoefte aan! Gelukkig hebben wij een fantastisch natuur- en recreatiegebied in de buurt; Spaarnwoude. Hier kun je heerlijk wandelen, fietsen, skeeleren én meer!

Boerengolf

In de Haarlemmerliede ligt de ontzettend mooie boerderij de Liederhoeve waarvan de boer de leukste spelletjes verzint. Super voor een dagje met familie of voor kinderfeestjes! Boerengolf lijkt op normaal golf, maar je doet het in een weiland en de clubs zien er toch echt iets anders uit dan de normale! Lees ook eens verder welke leuke spelletjes er nog meer zijn! 
Buitensportcentrum Dynamique; dé plek voor een stoere activiteiten en kinderfeestjes!

Er is bijna niemand die het gebied zo goed kent als Buitensportcentrum Dynamique. Hun stoere activiteiten en actieve kinderfeestjes vinden plaats op diverse plekken in het recreatiegebied; rondom de Klimmuur, bij hun eigen watersportcentrum en bij Paviljoen Loef. Alles is aanwezig voor een familiedag en/of kinderfeestje waar nog lang over nagepraat zal worden! Je kunt komen boogschieten, mountainboarden, vlotten bouwen en erop varen en nog meer stoers! Nóg een stoer, actief kinderfeestje! 

Van de ervaren instructeurs van Paintball Spaarnwoude krijg je uitleg, kinderpaint 'wapens' en berschermende kleding. En dan ga je het bos in! Pas op, want achter elke boom of hindernis kan een tegenstander zitten! Jullie spelen verschillende spannende spellen onder begeleiding de instructeur. Ouders kunnen meekijken en/of foto's maken. Het feestje is eventueel uit te breiden met een uur klimmen in het klimpark!Manege Spaarnwoude; rijden in de natuur!

Voor iedereen, van beginner tot gevorderd, is les op niveau bij deze mooie grote manege Spaarnwoude in Halfweg. Het recreatiegebied heeft fijne ruiterpaden waar de manege natuurlijk gretig gebruik van maakt!Speurtocht rondom Informatieboerderij Zorgvrij

Spinnen eng? Welnee! En al die andere kriebel- en kruipbeestjes evenmin. Dat ontdekken kinderen tijdens de speurtocht door het spinnenbos. De spelletjes, opdrachten en materialen zitten in een rugzak die je bij de balie van Informatieboerderij Zorgvrij ophaalt. Durven de kinderen geblinddoekt een touw door het bos te volgen? Om het helemaal af te maken schminken de kinderen en een web of een spin op hun gezicht, en gaan ze op zoek naar spinnen en andere bosbeestjes. Natuurlijk moeten ze dan zelf ook klimmen en klauteren.


600 Meter spoorbaan en een ritje in de stoomtrein! 

Treinliefhebbertjes moeten echt eens op zondag langskomen bij de modeltreinvereniging! Bij goed weer wordt van april tot en met september elke zondag gereden met de stoomtreinen. Je kunt er trouwens ook een leuk kinderfeestje vieren!
Lees meer over het mooie Spaarnwoude!