De beste ijswinkels in en om Haarlem voor verkoeling op een mooie dag!

4 mei 2020

Altijd lekker en gezellig, een ijsje halen! Scoor ze hier!

Haarlem Centrum

Zoek je een plek waar je tussen het winkelen door een ijsje kunt halen? In het centrum van Haarlem, aan de Botermarkt, vind je Wessels IJs, hier haal je heerlijk ambachtelijk gedraaid ijs. Onze favoriet hier is de lemon cheesecake, zó heerlijk! Oja, ze hebben ook nog eens 24 smaken milkshake!

IJssalon Tante Saar is niet zomaar een ijssalon in Haarlem, samen met Otelli heeft Tante Saar typisch Haarlemse smaken ijs ontwikkeld. Wat dacht je van stroopwafelijs of  het 'Haarlems Damiaatje'? Je zit er lekker aan het Spaarne, leuk bootjes kijken!

IJssalon Garrone is een begrip in de binnenstad, het is er altijd druk, maar het ijs is echt de moeite waard om even voor in de rij te staan! Het Italiaans ijs is huisgemaakt naar oude familierecepten. Naast bekende smaken heeft Garrone een assortiment bijzondere creaties. Ooit wel eens ijs met limoen en basilicum of bloemensmaken geproefd? En wij probeerden laatst drop ijs, verrassend lekker!

Kijk je ogen uit bij Gelateria Bartoli! Deze ijssalon verkoopt wel meer dan 35 smaken Italiaans schepijs. Ook vind je hier een groot assortiment aan ijstaarten, parfait en bavaroise taarten en petit fours, enorm geschikt voor kinderfeestjes! De locatie is iconisch; onder de Grote Kerk op de Grote markt!

Crostino maakt van eersteklas grondstoffen de eerlijkste en puurste smaken roomijs, wat zorgt voor zacht en smaakvol ijs. Behalve bekende soorten room- en sorbetijs kom je hier ook bijzondere smaken zoals crazy nuts of bokkenpootjes ijs tegen. Ook geschikt voor mensen met lactose- en glutenallergie! De locatie is handig tijdens het boodschappen doen of na een bezoek aan de bioscoop bij de Raaks!

Ken je Chocolaterie Pierre? Hier vind je het hele jaar door de lekkerste fair trade chocolade én van half maart tot half september ook heerlijk Pierre-ijs! Voor vers bereid ambachtelijk suiker-, koemelk en glutenvrij ijs ben je hier ook aan het goede adres. Zoek je nog een origineel kinderfeestje? Volg hier een workshop!

Haarlem Noord

Aan de Rijksstraatweg zit Het IJsparadijs. Je kunt hier kiezen uit wel 35 verschillende soorten vers, romig ijs. Heb je een feestje te vieren? Je kunt hier ook terecht voor huisgemaakte chocoladebonbons en ijstaarten. Of huur de ijskar! 

 Bij IJscafé da Benito wordt dagelijks op ambachtelijke wijze het ijs bereid. Hier worden steeds weer nieuwe recepten bedacht en ingespeeld op de laatste trends. Op het terras kun je ook een lekker kopje koffie drinken en voor feestjes is de vrolijke ijskar te huur.

Heemstede en Overveen

IJs van Luciano wordt elke dag ambachtelijk bereid met verse ingrediënten. Naast de klassieke smaken vind je er ook bijzondere smaken. Ook glutenvrij, suikervrij, lactosevrij en zelfs veganistisch ijs staan er op de kaart. IJssalon Luciano vind je zowel in Heemstede als in Overveen.

Met zoveel keuze moet er haast voor groot en klein wel wat lekkers tussen zitten. Geniet er van!
Staat jouw favoriete ijswinkel niet in ons lijstje maar mag deze echt niet ontbreken? Mail ons!