Op bezoek bij de Leesbende!

28 september 2021
Leuke activiteiten bij De Vries Van Stockum en boekentips voor elke leeftijd van die iconische boekenwinkel in hartje Haarlem; Lees het hier!
Kinderboekenweek bij De Vries Van Stockum

Programma Kinderboekenweek bij De Vries Van Stockum

De Vries Van Stockum heeft dit jaar weer een leuk en interactief programma samengesteld voor de Kinderboekenweek. Zo komt Bette Westera (schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk) naar de boekhandel in Haarlem om met de kinderen een quiz te doen en om voor te lezen. Liset Celie en Jonne Kramer leren kinderen hoe ze hun eigen kinderboek tekenen en schrijven en bij Mad Science leer je alles over de wetenschappelijke trucjes die een échte detective moet kennen. Extra leuk: D De activiteiten zijn gratis!

Wil jouw kind bij één van deze leuke activiteiten zijn? Lees er dan meer over via deze link en meld hem of haar op tijd aan! 

Kinderboekenweek 2021 Thema: Worden wat je wil

De Kinderboekenweek 2021 staat in het teken van kinderboeken waarin kinderen heerlijk kunnen wegdromen over hun ideale beroep – zonder beperkingen die het ‘echte’ leven misschien wel met zich mee brengt. De Kinderboekenweek vindt in 2021 plaats van 6 tot en met 17 oktober.

Kinderboekenweekgeschenk

Tijdens de Kinderboekenweek 2021 krijg je bij besteding van €12,50 aan Nederlandstalige kinderboeken het Kinderboekenweekgeschenk cadeau. Bette Westera schreef het Kinderboekenweekgeschenk; 'Tiril en de toverdrank', over het dappere Vikingmeisje Tiril naar het land van de Joekels om een heldendicht over de koning te schrijven. 

Mark Janssen maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek; 'Dromer' waarin we met Aron meedromen hoe hij dansend, schrijvend en schilderend de wereld mooier maakt.Leestips in het thema van de Kinderboekenweek 

Schrijvers weten wel raad met het onderwerp 'worden wat je wil', en De Vries Van Stockum heeft in dit thema de leukste boeken voor je uitgezocht. Een boek is een superleuk kado voor je eigen kind of jarig vriendje of vriendinnetje, en tijdens de Kinderboekenweek krijg je bij aankoop van één van deze boeken dus ook nog een boek cadeau!

Geschikt voor kinderen uit groep 1-2

'Ada Dapper, wetenschapper' gaat over het oplossen van problemen en nooit opgeven. Het leert dat vragen niet altijd tot antwoorden leiden, maar juist tot meer vragen. Waarom zitten er puntige stekels aan een roos? Waarom groeien er haren in een neus? Het hoofd van Ada zit vol met dit soort vragen en ze is eindeloos nieuwsgierig.


Geschikt voor kinderen uit groep 3-4

In 'Dokter Vos' hangt Vos op een dag een bord voor zijn huis. Er staat op: DOKTER VOS MAAKT U BETER! Dan gaat Vos zitten wachten. Er komt ook helemaal niemand om door hem beter gemaakt te worden, sterker nog: alle dieren zien er akelig gezond uit. Dus bedenkt Vos een sluw plan. Een plan dat echter anders uitpakt dan verwacht… Een prachtig geïllustreerd, grappig én spannend boek. 

Geschikt voor kinderen uit groep 5-6

Als Ulfs grote broer met zijn vrienden een detectivebureau begint, wil Ulf natuurlijk meedoen. Maar daar is hij volgens de anderen te klein en te dom voor. Dat laat Ulf niet op zich zitten. Hij bedenkt een slim plan om te bewijzen dat hij prima kan speuren. Nu moet hij dat plan alleen nog goed uitvoeren… Of dat lukt lees je in 'Hoe ik een detective werd'.

Geschikt voor kinderen uit groep 7-8

Wat moet je doen om illusionist te worden? En hoe is het om een stuntman te zijn? In 'Van boswachter tot YouTuber' staan zo'n 25 interviews met mensen met een droomberoep. Ze vertellen welke opleiding je voor hun beroep nodig hebt, wat hun baan inhoudt en wat er zo leuk (en minder leuk) aan is. Ze geven slimme tips en verklappen hun geheimen. Zo zet dit boek kinderen aan het denken over hun toekomstdromen entalenten.


Kidsproof boekentips

Wij van Kidsproof zijn ontzettende boekenliefhebbers en dus ook regelmatig te vinden in de boekwinkel. We zochten daar naar boeken die te maken hebben met het thema van de Kinderboekenweek. Dit zijn onze ábsolute favorieten!

Boeken voor jonge koks
Wil jouw kind graag kok of bakker zijn of worden? Bestel dan 'Het grote Zoete Zusjes kook- en bakboek'. En dan gezellig alle recepten uitproberen op regenachtige herfstdagen! 6+Voor nieuwsgierige aagjes
De 2021 editie wordt hier thuis verslonden, wij zullen dus ook zéker deze nieuwste editie kado doen aan de kids! Het boek staat knettervol met duizenden records rond het thema ‘Bescherm onze aarde’. Klimaatverandering, recycling, alternatieve energiebronnen en natuurbescherming komen aan bod. Uren leesplezier met deze Guinness World Records 2022We hopen dat je iets hebt aan bovenstaande tips. Natuurlijk is het nóg fijner om lekker in de boekenkasten bij De Vries Van Stockum te neuzen en daar zelf te zien wat voor mooie boeken er voor jouw kind zijn. De medewerkers geven je graag tips! 

Naar de website