Zwerfboekenstations

29 september 2018
Heb je je boek uit? Zorg dat iemand anders er plezier van heeft en haal meteen een nieuw fijn boek!
Boeken voor iedereen!
Zwerfboeken zijn van alle kinderen! Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, laat je het weer verder zwerven. Je vindt ze op school, in de wachtkamer, op de kinderboerderij, in de trein, in een KinderzwerfboekStation of…

Je herkent zwerfboeken aan de sticker op de kaft. Op die sticker staat: Neem me mee! Je mag het gratis mee naar huis nemen en lezen. Als je het uit hebt, laat het dan weer zwerven. Dan kan een ander kind het ook lezen. Op de binnenkant van de kaft zit ook een sticker. Op deze sticker staat vaak een zwerfcode… Met die code kun je de zwerftocht van het boek volgen. Steeds als deze code ingevuld wordt op deze website, krijg je een mailtje en weet je waar het boek is. 

Heb je een hele stapel kinderboeken liggen die je wilt laten zwerven?
Op de website van Kinderzwerfboek kun je de gratis zwerfstickers aanvragen. Je krijgt automatisch een setje van tien stickers thuisgestuurd.


Waar zijn de kinderboekenzwerfstations?
In Haarlem hebben al veel scholen, een paar tandartspraktijken en wat sportclubs een zwerfstation. Wil je een boek weggeven of een nieuw halen? Onder andere op de volgende locaties kun je terecht:
- Speeltuin Floragaarde

Speeltuin Jeugdland
Speeltuin de Papegaai
Presport
Wereldmuziekschool

E
en volledig overzicht van kinderboekezwerfstations vind je op de website.

Z
elf een station beginnen?
Er kunnen nog veel meer kinderboekenzwerfstations bij! Wil jij er een starten? Dat is makkelijk en goedkoop. Op de website lees je er meer over. Ook kun je daar de materialen bestellen voor een feestelijke opening van jouw station. Laat je het ons weten wanneer jij een station geopend hebt?