• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

€50 korting op de LOI Kidzz Typecursus voor kinderen!

22 augustus 2022
Een cursus wordt wel héél leuk als deze verpakt zit in een spannende spionnen-game! Onze kinderen testten de typecursus van LOI Kidzz. Oók de dyslexie-variant. Lees hier wat zij ervan vonden! Is deze typecursus ook iets voor jouw kind?
LOI Kidzz Typecursus voor kinderen

Waarom leren typen?

Waar ik zelf vroeger ontélbaar veel velletjes met de hand volschreef voor werkstukken en opstellen, schrijft mijn dochter niet meer dan een incidentele ansichtkaart naar oma. School vindt het namelijk prima als alles getypt is. Wél zo fijn als dat dan lekker snel gaat en zonder kramp in handen en schouders. Dat is waarom wij destijds onze dochters Olivia (toen 10), Famke (toen 9) en Lotte (toen ook 9) de typecursus van LOI Kidzz lieten volgen. LOI Kidzz noemt een aantal voordelen van leren typen; 'Het heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van het letter- en woordbeeld en zorgt ervoor dat schrijven een automatische en eenvoudige handeling wordt.'


Typecursus van LOI Kidzz; cursus of game? 

Wij kozen voor de typecursus van LOI Kidzz omdat deze er aantrekkelijk uit zag; de cursus was vermomd als game, we dachten dat dat de meiden wel zou aanspreken. Een andere factor om rekening mee te houden was dat Lotte dyslexie heeft en dat LOI Kidzz daarvoor een speciale 'dyslexie variant' van de cursus heeft. 


LOI Kidzz Typecursus voor kinderen; nu nóg beter!

Het is inmiddels 2 jaar geleden dat de meiden de cursus volgden en zij hebben er echt profijt van. In hun verdere schoolloopbaan zal het ze veel gemak opleveren dat typen blind en moeiteloos gaat. Sindsdien heeft LOI Kidzz nog enkele verbeteringen aangebracht aan het programma. In onderstaand verslag van onze ervaring met de LOI Kidzz Typecursus vertellen wij je ook welke aanpassingen dat zijn.

Wij waren zó enthousiast over LOI Kidzz dat wij jullie ook graag kennis laten maken met deze typecursus voor kinderen. Om het extra aantrekkelijk te maken kun je cursus nu starten met €50 Kidsproof Korting!

Onze ervaring met de LOI Kidzz Typecursus voor kinderen

Geheime post. Het is in de eerste week van onze 'Staycation' als er een interessant uitziende, grote bruine envelop op de mat valt met daarop geschreven 'Geheime informatie' en 'Alléén te openen door Olivia!'. Het enthousiasme was direct gewekt 'Mam, dit is cool'! Er komt een heel pakket uit; kaarten, een afbeelding van een toetsenbord, stickers, een codekaart, 3D bril... haar LOI Kidzz spionnen- avontuur kan beginnen!Is het een cursus of een game? De typecursus wordt gegeven in de vorm van een computergame, kinderen leren zodoende spelenderwijs. Meteen bij het inloggen wordt de spanning opgebouwd en dat triggert enorm om verder te gaan. Na een virtuele rondleiding door de 'Spy School', mag de cursist zelf zijn of haar weg gaan vinden. Ze krijgen daarbij een belangrijke opdracht: Help een geheim agent de school van de ondergang te redden! Basishouding. Vervolgens gaat de échte les beginnen. Deze begint met uitleg van de 'basishouding' van de vingers op het toetsenbord. De eerste lessen zijn er vooral op gericht om de toetsen te kunnen vinden. Aan snelheid zal later worden gewerkt. De docenten zijn personages van de 'Spy School' die het kind persoonlijk aanspreken. Lessen worden afgewisseld met spelletjes als 'Typetris' en met spionnenmissies; spannend! In de laatste aanpassingen aan de cursus zijn nóg meer spelletjes toegevoegd; de cursus wordt hierdoor nog aantrekkelijker en afwisselender.Op weg naar een diploma. De eerste lesdag duurt wat langer door de uitleg en kennismaking, maar daarna merken we dat alledrie de meiden ongeveer een kwartier per 'lesdag' nodig hebben. Als kinderen inderdaad een 'lesdag' per dag aanhouden zijn zij ongeveer 20 weken bezig met de cursus, maar we zitten nu al in lesweek 12 en met het enthousiasme van de meiden verwachten we over enkele dagen het felbegeerde diploma in 'the pocket' te hebben 😊 .


 
Volg vorderingen via de Spypad. Op de 'spypad' kunnen kinderen hun eigen vorderingen volgen en zien hoeveel punten zij hebben verdiend. Met deze punten kunnen zij outfits en accessoires voor hun eigen personage kopen. Mega motiverend! 
Toetsing met typehulp. Elke lesweek wordt afgesloten met een toets. Het resultaat daarvan krijgen wij als ouders per mail. Fijn om zo de voortgang te kunnen volgen en te worden voorzien van tips waar je je kind eventueel mee kan helpen. In de laatste aanpassingen in de cursus is een typehulp ingebouwd. Deze typehulp moet ervoor zorgen dat kinderen die het vervelend vinden om fouten te maken en daar onzeker van worden een handje op weg geholpen worden zodat de ervaring positief blijft. Wij zijn enthousiast! De voordelen van de LOI Kidzz typecursus volgens ons;
- Meteen bij het inloggen wordt de spanning opgebouwd, 
- De cursus is goed afgestemd op de belevingswereld en aandachtsspanne van kinderen,
- De kinderen begrijpen goed wat er wordt verwacht en kunnen zelfstandig werken,
- De cursus (game) is afwisselend, zit vol verrassingen en gaat daarom niet vervelen,
- Er worden snel vorderingen gemaakt; dat motiveert!
- Ouders worden per mail op de hoogte gehouden van de vorderingen,
- De dyslexie variant is echt geschikt gebleken; de moeder van Lotte moet haar met schoolwerk vaak helpen maar Lotte kon deze cursus zelfstandig doen en heeft er plezier in gehad,
- De cursus belooft diplomagarantie. Lees hier meer over de voorwaarden.
LOI Kidzz volgens Famke, Lotte en Olivia:
- Famke: 'Ik vind echt alles leuk en het was ook wel spannend.'  'Leuke lessen en de opdrachten die ik kreeg van 'Mister I’ waren de leukste'.
- Olivia: 'Ik ging heel snel van met 1 vinger typen naar met 10 vingers.'Leuk dat de game in een spionnenschool was, zo leek het een spel'.
- Lotte: 'De uitvindingen van Qwerty de professor vond ik echt grappig'

Bekijk de LOI Kidzz Typecursus in 80 seconden:


Kidsproof Korting op de LOI Kidzz typecursus

Klik via de roze websitebutton door naar de website voor meer informatie en om je kind in te schrijven. Maak daarbij gebruik van de exclusieve Kidsproof korting van wel €50 op de typecursus, betaal nu maar €129! Naar de website