• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Lekker buiten zwemmen in Spaarnwoude Park

19 juni 2023
Niets zo lekker als een duik in natuurwater op een warme dag. De strandjes in Spaarnwoude Park zijn een goed alternatief voor de kust: dichtbij de stad, in een groene omgeving. Check hier in welke zwemmeertjes in Spaarnwoude Park je kunt zwemmen!
Zwemmeertjes met strand in Spaarnwoude Park

Fijn, een warme dag! Dan wil je zwemmen, spelen, zonnebaden... maar op het strand is het zo druk en de zee is zo zout... Wat dacht je van een plons in een zwemmeertje? Eén van deze 3 bijvoorbeeld!

Westbroekplas
Ten zuidoosten van Velsen ligt de Westbroekplas. Aan één kant wordt deze geflankeerd door een 200 meter breed zandstrand, buiten dit strand wordt de plas omzoomd door ligweides en een wandelpad. De plas is in het midden erg diep, maar loopt vanaf het strand geleidelijk af en is dus heel geschikt om in te zwemmen. Bij 1.40 meter diepte liggen lijnen. Er zijn openbare toiletten bij de ligweides maar je kunt ook naar het toilet bij restaurant Villa Westend. Heerlijk eten daar ook!Peddelpoel
Zijkanaal B, in het gedeelte 'Oosterbroek' van Spaarnwoude Park, mondt uit in de Peddelpoel, een fijn zwemmeer omgeven door ligweides. Er is een afgebakend gedeelte waar gezwommen mag worden. Er zijn geen speeltoestellen, maar wel picknickbanken en toiletten aanwezig. Voor een hapje en drankje kun je op het terras van het Fletcher hotel, dat ook een kinderkaart heeft, terecht. Omdat het gebied nét wat minder bekend is én wat uit het zicht ligt is het er vaak lekker rustig op dagen dat andere zwemplekken tjokvol zijn!Veerplas
Gelegen aan de Waarderpolder, vlakbij de Ikea aan de rand van Haarlem, ligt de Veerplas. Een lekkere zwemvijver, met daarbij een superfijn restaurant; het Veerkwartier, aan de ligweide. Op de weide staan houten speeltoestellen en via het Veerkwartier kun je ook nog een Kabouterpad en Blotevoetenpad lopen; een compleet dagje uit dus!
Twee waarschuwingen voordat je de strandspullen pakt en richting deze fijne zwemstrandjes gaat:
- Waterkwalitiet:
Kijk voordat je gaat zwemmen even op Zwemwater.nl om te controleren hoe de waterkwaliteit op dat moment is en of er restricties gelden.
-
Toezicht: Bij deze strandjes en zwemplassen is geen toezicht! Lees hier meer over zwemveiligheid in Spaarnwoude Park 

Veel zwemplezier! 

Tip: Lees meer over Spaarnwoude Park

Naar de website