• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Boerderij ZorgvrijTerug naar het overzicht

Een boerderij met uilenbos, spinnenbos, speeltuin en activiteiten voor jong en oud!
Boerderij Zorgvrij is het informatiecentrum voor het recreatiegebied Spaarnwoude. Daarnaast is het een agrarisch bedrijf waar je zult zien en ervaren wat het leven op een biologisch melkveebedrijf inhoudt.

De toegang is gratis en er zijn koeien, schapen, geiten, kippen, varkens en konijnen te zien.

Ontdekken en spelen bij Zorgvrij

Rondom de boerderij is ook van alles te doen. In het uilenbos kun je lekker wandelen over een spannend, onverhard paadje wat leidt naar een prachtige boomgaard van meer dan 100 jaar oud. Langs de route hangen vogelhuisjes met kijkluikjes en informatie over de bewoners.Ontdek ook de weertuin, geurtuin, moestuin en de grote speeltuin bij de boerderij!

In het spinnenbos kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar urenlang avontuurlijk spelen. In het bos staan wilgenhutten, zijn tunnels van wilgen en klimtoestellen met touwen. Je kunt zelf een hut bouwen of via stapstenen door een moeras lopen. 

Er zijn, tegen betaling, verschillende leuke speurtochten te doen en de boerderij organiseert regelmatig leuke knutselactiviteiten.

Kijk voor meer informatie op de website via de website button.
Tip; lekkere trek gekregen? Strijk neer bij restaurant 'Onder de Platanen'!

Boerderij Zorgvrij

Genieweg 50
1981 LN Velsen Zuid
Openingstijden Stallen, speeltuin en speelbos zijn alle dagen van de week geopend. Boerderij: In de winterperiode (van 1 november tot 1 maart) van woensdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. In de zomerperiode (van 1 maart tot 1 november) geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00. Tijdens de schoolvakanties van regio Noord is boerderij Zorgvrij alle dagen van de week geopend. Gesloten op Koningsdag, eerste kerstdag en nieuwjaarsdag. Naar de website Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Met korting naar World of Dinos

Met korting naar World of Dinos

De SugarFactory in Halfweg wordt deze zomer overgenomen door een grote kudde dino's! Met de code HAARLEM-KIDSPROOF24 kun jij naar deze coole expo!

Gebruik de code!