icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

Boerderij ZorgvrijTerug naar het overzicht

Een boerderij met uilenbos, spinnenbos, speeltuin en activiteiten voor jong en oud!
Boerderij Zorgvrij is het informatiecentrum voor het recreatiegebied Spaarnwoude. Daarnaast is het een agrarisch bedrijf waar je zult zien en ervaren wat het leven op een biologisch melkveebedrijf inhoudt.

De toegang is gratis en er zijn koeien, schapen, geiten, kippen, varkens en konijnen te zien.

Ontdekken en spelen bij Zorgvrij

Rondom de boerderij is ook van alles te doen. In het uilenbos kun je lekker wandelen over een spannend, onverhard paadje wat leidt naar een prachtige boomgaard van meer dan 100 jaar oud. Langs de route hangen vogelhuisjes met kijkluikjes en informatie over de bewoners.Ontdek ook de weertuin, geurtuin, moestuin en de grote speeltuin bij de boerderij!

In het spinnenbos kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar urenlang avontuurlijk spelen. In het bos staan wilgenhutten, zijn tunnels van wilgen en klimtoestellen met touwen. Je kunt zelf een hut bouwen of via stapstenen door een moeras lopen. 

Er zijn, tegen betaling, 3 verschillende leuke speurtochten te doen en de boerderij organiseert regelmatig leuke knutselactiviteiten.

Kijk voor meer informatie op de website via de website button.
Tip; lekkere trek gekregen? Strijk neer bij restaurant 'Onder de Platanen'!

Boerderij Zorgvrij

Genieweg 50
1981 LN Velsen Zuid
Openingstijden Stallen, speeltuin en speelbos zijn alle dagen van de week geopend. Boerderij: In de winterperiode (van 1 november tot 1 maart) van woensdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. In de zomerperiode (van 1 maart tot 1 november) geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00. Tijdens de schoolvakanties van regio Noord is boerderij Zorgvrij alle dagen van de week geopend. Gesloten op Koningsdag, eerste kerstdag en nieuwjaarsdag. Prijs Speurtocht: Ontdek de boerderijdieren €3,50 per kind (€5,- borg) Naar de website Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Hero Kindercentra

Hero Kindercentra

Op wel 84 locaties in Haarlem en Spaarndam laat Hero Kindercentra kinderen op hun kinderdagverblijven, peuteropvang én BSO zich op hun eigen manier ontwikkelen en ontdekken wie ze zijn.

Lees meer over deze fijne BSO!