Boerderij ZorgvrijTerug naar het overzicht

Een boerderij met uilenbos, spinnenbos, speeltuin en activiteiten voor jong en oud!
Boerderij Zorgvrij is het informatiecentrum voor het recreatiegebied Spaarnwoude. Daarnaast is het een agrarisch bedrijf waar je zult zien en ervaren wat het leven op een biologisch melkveebedrijf inhoudt.

De toegang is gratis en er zijn koeien, schapen, geiten, kippen, varkens en konijnen te zien.

Ontdekken en spelen bij Zorgvrij

Rondom de boerderij is ook van alles te doen. In het uilenbos kun je lekker wandelen over een spannend, onverhard paadje wat leidt naar een prachtige boomgaard van meer dan 100 jaar oud. Langs de route hangen vogelhuisjes met kijkluikjes en informatie over de bewoners.Ontdek ook de weertuin, geurtuin, moestuin en de grote speeltuin bij de boerderij!

In het spinnenbos kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar urenlang avontuurlijk spelen. In het bos staan wilgenhutten, zijn tunnels van wilgen en klimtoestellen met touwen. Je kunt zelf een hut bouwen of via stapstenen door een moeras lopen. 

Er zijn, tegen betaling, 3 verschillende leuke speurtochten te doen en de boerderij organiseert regelmatig leuke knutselactiviteiten.

Kijk voor meer informatie op de website via de website button.
Tip; lekkere trek gekregen? Strijk neer bij restaurant 'Onder de Platanen'!

Boerderij Zorgvrij

Genieweg 50
1981 LN Velsen Zuid
Openingstijden Stallen, speeltuin en speelbos zijn alle dagen van de week geopend. Boerderij: In de winterperiode (van 1 november tot 1 maart) van woensdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. In de zomerperiode (van 1 maart tot 1 november) geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00. Tijdens de schoolvakanties van regio Noord is boerderij Zorgvrij alle dagen van de week geopend. Gesloten op Koningsdag, eerste kerstdag en nieuwjaarsdag. Prijs Speurtocht: Ontdek de boerderijdieren €3,50 per kind (€5,- borg) Naar de website Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Feest bij The Little Gym Haarlem

Feest bij The Little Gym Haarlem

Ken je de geweldige, uitdagende ruimte van The Little Gym Haarlem al? Als je daar een kinderfeestje boekt is de ruimte geheel voor jullie gereserveerd en wordt alles voor je geregeld. Lees er hier meer over!

Boek een geweldig feestje!