Frans Hals MuseumTerug naar het overzicht

Een prikkelende mix van oude en nieuwe kunst voor iedereen!
Het Frans Hals Museum in Haarlem heeft een collectie met prachtige schilderijen van ‘huismeester’ Frans Hals en vele andere Oude Meesters, maar ook moderne én hedendaagse kunst.

Nu te zien in locatie Hof: Frans Hals. Alle Schuttersstukken

Geen enkele schilder maakte zoveel schuttersstukken als Frans Hals. Voor het eerst zijn ze tijdelijk allemaal samen in het Frans Hals Museum en kun je zelf ervaren waarom hij tot de grootste Hollandse meesters behoort.

Op de website kun je ook een kleurplaat downloaden. Kleur hem op je allermooist in en neem hem mee naar het museum. Vergelijk jouw tekening met de echte schuttersstukken. Welke kleuren gebruikte Frans Hals?


Bekijk het 18de eeuwse poppenhuis!

Met steun van de Vereniging Rembrandt en de Turing Foundation kan het museum het 18de-eeuws poppenhuis nóg beter belichten, waardoor je nog beter kunt gluren! Het poppenhuis heeft wel 1000 kleine, handgemaakte voorwerpjes en er woont zelfs een huisdier! Kun jij hem vinden?


Nieuw familieboekje

Kom langs met je familie en ga op ontdekking in het museum. Het museumfamilieboekje is vernieuwd en staat vol met leuke zoek-, kijk- en doe opdrachten.

Maak je zelf graag foto's? Volg dan in de nieuwe studio F kun je een digitale workshop van kunstenaar Angela Tellier. Nadat je de porttretten in het museum hebt gezien, kun je met een instructie filmpje meteen beginnen. Een zelfportret, maar dan net even anders dan je gewend bent. Je krijgt tips over licht en achtergrond zodat je als een professionele fotograaf aan de slag kan.

Zowel het boekje als toegang voor kinderen tot en met 18 jaar is gratis. Wel even reserveren op de website!

Foto's: Margaretha Svensson & Mo Schalkx

Frans Hals Museum

Groot Heiligland 62
2011 ES Haarlem
Openingstijden Dins-zat 10.00-17.00 uur
Zon 12.00- 17.00 uur
Prijs Kinderen t/m 18 jaar gratis, volwassenen €15 (geeft toegang aan beide locaties) Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Musical4Daagse

Musical4Daagse

Een musical maken in 4 dagen en dan optreden voor publiek; dat kan deze zomer bij de Musical4Daagse! Oók voor kinderen zonder musical ervaring.

Iets voor jouw kind? Lees meer!