Frans Hals MuseumTerug naar het overzicht

Ontmoet oude, moderne en hedendaagse kunst in dit Haarlemse museum
Het Frans Hals Museum in Haarlem heeft twee locaties in het centrum van Haarlem. In het Frans Hals Museum (Groot Heiligland) vind je de grootste collectie schilderijen van Frans Hals ter wereld naast andere oude, moderne en hedendaagse kunst. In locatie HAL (Grote Markt) organiseert het Frans Hals Museum regelmatig tentoonstellingen met moderne en hedendaagse kunst.


Bekijk het 18de eeuwse poppenhuis!

Het 18de-eeuws poppenhuis heeft wel 1000 kleine, handgemaakte voorwerpjes en er woont zelfs een huisdier! Kun jij hem vinden?


Gratis speurtocht

Kom langs met je familie en ga op ontdekking in het museum met de gratis speurtocht voor kinderen.


Zelf aan de slag in het Frans Hals Museum

Ga creatief aan de slag en teken een kleurrijk portret van jezelf of een ander. Pak een tekenvel, kies je favoriete kleuren uit de kom met potloden en bekijk de video op het scherm. Hang je tekening op aan de muur met knijpers als je klaar bent om het museum nog meer op te vrolijken!

Zowel het boekje als toegang voor kinderen tot en met 18 jaar is gratis. Wel even reserveren op de website!

Foto's: Margaretha Svensson & Mo Schalkx

Frans Hals Museum

Groot Heiligland 62
2011 ES Haarlem
Openingstijden Dins-zat 10.00-17.00 uur
Zon 12.00- 17.00 uur
Prijs Kinderen t/m 18 jaar gratis, volwassenen €15 (geeft toegang aan beide locaties) Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Uitgelicht

Schoolreis en Klassenfeest!

Schoolreis en Klassenfeest!

Niet ver weg en toch even helemaal in een andere omgeving, met zó veel te doen! Kom met de klas eens naar Playground Haarlem voor een onvergetelijk uitje of klassenfeest!

Lees wat er te doen is!