• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

JuttersmuseumTerug naar het overzicht

Het Zee, Strand en Juttersmu-ZEE-um te Zandvoort, ontdek wat de zee teruggeeft aan het land!
Wat is jutten?
Eigenlijk is jutten een vorm van jatten, want alles wat je op het strand vindt, is eigendom van de burgemeester van Zandvoort. Jutten is eigenlijk heel spannend, want je raapt iets op van het strand waarvan je niet weet wie de eigenaar is.

Meestal zijn het voorwerpen die voor een klein deel verloren zijn van zeevarenden of zijn achtergelaten door strandbezoekers. Een echte jutter ben je als je in weer en wind over strand loopt en je misschien een bijzondere vondst ontdekt.

Wat heeft het museum voor schatten?
Parfum, aanstekers, een mammoettand, hele en halve poppen, oud oorlogsmateriaal, schoenen, speelgoed, brillen, flessenpost, resten van schepen of vliegtuigen, een stukje metaal van een NASA-raket; je kunt het zo gek niet bedenken of het is te vinden in het Juttersmu-ZEE-um.

In het Juttersmu-ZEE-um zijn er genoeg flessenpost en briefjes te bekijken. Het aantal en het soort flessenpostboodschappen varieert enorm. Ben je benieuwd naar het verhaal erachter? De vrijwilligers vertellen je er graag over.

Benieuwd naar dit bijzondere museum? Kijk dan op de site voor meer informatie en foto's! Klik via onderstaande link door.

Juttersmuseum

Strandweg 2
2042 JA Zandvoort
Openingstijden woensdag 13.30 - 16.00 uur
zaterdag en zondag van 12.00 - 16.00 uur
Prijs Gratis, gift wordt gewaardeerd. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Ga op avontuur met mooie zomerboeken deze vakantie!

Ga op avontuur met mooie zomerboeken deze vakantie!

Geef je kind één van deze leuke zomerboeken cadeau. Heerlijk voor de zomerdagen thuis, óf voor rust op de achterbank onderweg naar je vakantie-adres!

Bestel een leuk zomerboek!