Pieter Vermeulen MuseumTerug naar het overzicht

Hét kindvriendelijke museum van de gemeente Velsen; nu met tentoonstelling ‘Kriebelbeestjes'
Het Pieter Vermeulen Museum is een kindvriendelijk museum (Ooit zelfs uitgeroepen tot het méést kindvriendelijke museum) én het centrum voor natuur- en milieueducatie in de gemeente Velsen. Het museum is tijdelijk gehuisvest in Driehuis.

In het tijdelijke onderkomen van het museum is helaas geen ruimte voor een vaste expositie. Maar wel voor hele leuke en leerzame tijdelijke tentoonstellingen, zoals deze;


Tentoonstelling ‘Kriebelbeestjes’ - 26 maart t/m 3 september 2023 

Kom spelen, ontdekken, leren en doen in de wereld van de kriebelbeestjes Pim de Pissebed, Olga Oorworm, Miranda Mier, Diederik Duizendpoot, Nadine Naaktslak, de lieve Lieveheersbeestje en nog véle anderen kriebelbeestjes. De tentoonstelling is geschikt voor kinderen van 3 tot 9 jaar.

De expositie laat kinderen kennis maken met vele dieren die in tuinen leven zoals slakken, wormen, insecten, spinnen, pissebedden en duizendpoten maar ook egels en verschillende vogels. Ieder vertelt iets over zijn leven: over zijn metamorfose, van wie hij familie is, hoe ze zich voortplanten of ze vertellen iets heel speciaals over hun levenswijze zoals: Wie ruikt er met zijn poten? Welk dier heeft kieuwen als een vis? En wie kan er vliegen? 

Het leren en beleven in de tentoonstelling gaat interactief met kijk-klepjes, voelgaten, kruipgangen, draaischijven, laadjes, knopjes, geluiden en allerlei spelletjes.

Klik met de roze button door naar de website voor meer informatie over het museum!

Tip: Is het lekker weer? Het natuurpad is elke dag geopend en zo leuk om eens te bewandelen!

Pieter Vermeulen Museum

Driehuizerkerkweg 34 D
1985 EL Driehuis
Openingstijden

dinsdag tot en met vrijdag en zondag  van 13:00-17:00 uur.

Feestdagen gesloten.

Groepen op afspraak (ook buiten openingstijden)

Prijs Kinderen €3,50  Volwassenen €4 Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Uitgelicht

Schoolreis en Klassenfeest!

Schoolreis en Klassenfeest!

Niet ver weg en toch even helemaal in een andere omgeving, met zó veel te doen! Kom met de klas eens naar Playground Haarlem voor een onvergetelijk uitje of klassenfeest!

Lees wat er te doen is!