Pieter Vermeulen MuseumTerug naar het overzicht

Hét kindvriendelijke museum van de gemeente Velsen! Doen en ontdekken!

Het Pieter Vermeulen Museum is een kindvriendelijk museum (Ooit zelfs uitgeroepen tot het méést kindvriendelijke museum) én het centrum voor natuur- en milieueducatie in de gemeente Velsen. Het museum is tijdelijk gehuisvest in Driehuis. In het tijdelijke onderkomen van het museum is helaas geen ruimte voor een vaste expositie. Maar wel voor hele leuke en leerzame tijdelijke tentoonstellingen, zoals deze;

Voorstelling: Word zo slim als een vos
Tot eind november 2021 leren bezoekers in deze interactieve tentoonstelling waarom alles en iedereen meetelt in de natuur en biodiversiteit belangrijk is.
De vos is slim en beschikt over een groot aanpassingsvermogen, daarom weet hij wanneer hij in een bepaald gebied moet zijn voor voedsel, voortplanting en veiligheid.

De vos neemt je mee door de seizoenen: met in de lente het weidelandschap met de weidevogels; in de zomer het bos met zijn bosbewoners; in de herfst de woongebieden met de kleine tuindieren en ten slotte in de winter het strand, duin en zee-gebied met de vele vogels.

Interactieve puzzeltocht
Via een puzzelspeurtocht over eten en gegeten worden leer je hoe alles met elkaar samenhangt en hoe het zit met voedselketens, voedselwebs en voedsel-kringlopen. En ook dat de ‘slimme vos’ een belangrijke plek in een gezond ecosysteem heeft.

Klik met de roze button door naar de website voor meer informatie over het museum!

Tip: Is het lekker weer? Het natuurpad is elke dag geopend en zo leuk om eens te bewandelen! 

VERNIEUWD: de Bomenroute. Heb jij ooit gehoord van de Keltische bomen-horoscoop? De Bomenroute is ontwikkeld voor basisschoolleerlingen vanaf groep 5 en middelbare school leerlingen. De 3 km lange route loopt over mooie landgoederen en vertelt je over tradities, mythes en gebruiken rond bomen in verschillende culturen. Bijzonder toch? Lees er meer over op de website van het museum!

Pieter Vermeulen Museum

Driehuizerkerkweg 34 D
1985 EL Driehuis
Openingstijden

dinsdag tot en met vrijdag en zondag  van 13:00-17:00 uur.

Feestdagen gesloten.

Groepen op afspraak (ook buiten openingstijden)

Prijs Kinderen €3,50  Volwassenen €4 Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kidsproofvakantie.nl!

Kidsproofvakantie.nl!

Plan een vakantie of weekendje weg met kids!

Op Kidsproofvakantie.nl vind je inspiratie voor overnachtingen, weekendjes weg en vakanties in Nederland. Natuurlijk 100% Kidsproof!

Vind hier je inspiratie!