• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Teylers MuseumTerug naar het overzicht

Het museum van de verwondering; een onvergetelijke ontdekkingstocht!

Museum van de verwondering

Teylers Museum is een waar paradijs voor kinderen! In het prachtige historische gebouw met spannende hoekjes valt van alles te ontdekken. Glinsterende mineralen, miljoenen jaren oude fossielen, supermagneten, lichtgevende stenen, schilderijen van beroemde meesters, knetterende elektriciteit, spannende apparaten en nog veel meer.

In Teylers Museum kunnen kinderen zich eindeloos verwonderen. Het is het eerste en oudste museum van Nederland, en dat beleef je!

Teylers Museum voor kinderen

Voor alle kinderen ligt er bij de ticketverkoop een gratis speurtocht klaar waarmee ze op speelse manier de vaste collectie en de tijdelijke tentoonstellingen kunnen ontdekken. Ook is er een speurtocht over Pieter Teylers Huis. Populair zijn ook de familieworkshops die het museum op zondag en in de schoolvakanties organiseert. De workshops zijn gratis (exclusief museumentree). Op de website van Teylers Museum of op onze uitagenda zie je welke workshop er deze week te doen is. 

De Lorentz Formule

Met de theatrale tour De Lorentz Formule ga je in het Lorentz Lab terug in de tijd; naar de periode 1909-1928 toen Nobelprijswinnaar Hendrik Antoon Lorentz in Teylers Museum zijn eigen bloeiende laboratorium had. Leer alles over de Grote Elektriseermachine die in Haarlem is geïnstalleerd, waar vonken van wel zestig centimeter van afspatten.

Verjaardagfeestje bij Teylers

Kinderen kunnen speciaal voor hun verjaardagsfeestje een creatieve workshop volgen in het Educatief Paviljoen. Bouw een vulkaan en laat hem uitbarsten! Of leer etsen als Rembrandt. Tijdens deze creatieve workshops ga je lekker zelf aan de slag en alles wat je maakt, mag je meenemen naar huis! 

Klik door naar de website voor meer informatie

Teylers Museum

Spaarne 16
2011 CH Haarlem
Openingstijden Maandag gesloten
Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 17.00 uur
Zaterdag & zondag van 11.00 - 17.00 uur
Feestdagen (m.u.v. 1 januari en 25 december, dan gesloten): van 11.00 - 17.00 uur
Prijs 0 t/m 5 jaar gratis
6 tot en met 17 jaar €2
CJP kaart €8
18 Jaar en ouder €14,50
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Met korting naar World of Dinos

Met korting naar World of Dinos

De SugarFactory in Halfweg wordt deze zomer overgenomen door een grote kudde dino's! Met de code HAARLEM-KIDSPROOF24 kun jij naar deze coole expo!

Gebruik de code!