• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

ABC ArchitectuurcentrumTerug naar het overzicht

Het ABC is een lokaal architectuurcentrum en leuk voor jong en oud; kom de speurtocht doen!

60.000 Lego steentjes


In het ABC Architectuurcentrum Haarlem kunnen kinderen (en natuurlijk ook volwassenen) zich helemaal uitleven met maar liefst 60.000 LEGO steentjes. Laat je inspireren door wat je in de tentoonstellingen hebt gezien of door de bouwwerken van andere kinderen! 


Tentoonstellingen

Het ABC heeft als doel het bevorderen van de belangstelling voor de gebouwde omgeving in Haarlem en de regio Kennemerland. Het ABC heeft wel 6 tentoonstellingsruimten. Hierdoor kunnen veel wisselende exposities worden getoond. Daarbij is er ook een tuinzaal, een winkel met designartikelen en architectuurboeken. Water & klimaatadaptatie - Water kom je overal tegen. Denk maar eens aan water om te drinken, je te wassen of om in te zwemmen. Water lijkt gewoon maar is eigenlijk heel bijzonder! In de kinderhoek kan je zien wat water voor ons betekent en hoe het zit met klimaatverandering. 


Speurtocht

Speciaal voor kinderen is er een speurtocht gemaakt. Er is er één voor kinderen tot 8 jaar en één voor oudere kinderen. De laatste vraag van de speurtocht is een prijsvraag en ieder kind krijgt na inleveren van het antwoordvel een kadootje!

Kom je langs? Voor meer informatie klik je op de roze button.

ABC Architectuurcentrum Haarlem

Groot Heiligland 47
2011 EP Haarlem
Openingstijden Dinsdag t/m zaterdag van 12:00 tot 17:00 uur
Zondag van 13:00- 17:00 uur (m.u.v. feestdagen)
Prijs Lego bouwen: Kinderen betalen € 2 / Volwassenen betalen € 4 (volwassenen met Museumjaarkaart gratis) Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Met korting naar World of Dinos

Met korting naar World of Dinos

De SugarFactory in Halfweg wordt deze zomer overgenomen door een grote kudde dino's! Met de code HAARLEM-KIDSPROOF24 kun jij naar deze coole expo!

Gebruik de code!