• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Cruquius MuseumTerug naar het overzicht

Gemaal 'De Cruquius' is de grootste stoommachine ter wereld! Interessant voor groot en klein!

170 jaar geleden pompte het Cruquius gemaal, samen met twee andere gemalen, het grote en gevaarlijke Haarlemmermeer leeg. Koning Willem I speelde een hoofdrol in deze geschiedenis. Hij nam het besluit de enorme binnenzee droog te maken met behulp van de nieuwe stoomtechniek.
De museumpresentatie van het Cruquius Museum is geheel vernieuwd en combineert oude stoommachines met moderne films en interactieve audiovisuele middelen. Het resultaat is een mooi verhaal over de watergeschiedenis, de ontwikkeling van stoomtechniek en de mens achter de grootste Cornish stoommachine ter wereld. Kom kijken naar de machine in beweging..

Kraak de code; speurtocht door het gemaal

Kraak de code: Speurtocht door het gemaal
De grootste stoommachine ter wereld, dat móet je eens gezien hebben! Speciaal voor kinderen van 6-9 jaar is er een speurtocht met opdrachten gemaakt door het Cruquius Museum. Als je de antwoorden goed hebt krijg je een code waarmee je de schatkist kunt openen. De speurtocht kost 1,50 euro. Vraag er naar bij de balie van het museum.

Stoompracticum

In vakanties zijn er op verschillende dagen stoompractica, waarbij je zelf stoommachientjes aan de praat brengt met water, vuur en brandstof. Uiteraard onder begeleiding! Ook zijn er regelmatig kinderrondleidingen. Zonder grote-mensentaal want helemaal voor en dóór kinderen! Klik door naar de website voor de agenda.


Tip:
 Cruquius Museum ligt vlakbij het Historisch museum Haarlemmermeer. Ook daar zijn regelmatig, onder andere in de krokusvakantie, kinderrondleidingen, houd hun agenda in de gaten! Je kunt een voordelig combiticket kopen als je van plan bent naar beide musea te gaan.

Tip 2; Je kunt in het museum ook een heel leuk kinderfeestje vieren!

Tip 3; Komkijkenmetkorting; Heb je geen museumkaart ? Voor volwassenen is er nu een feestelijke korting: toegang halve prijs. Lees meer: www.komkijkenmetkortingbijcruquius.nl

Haarlemmermeermuseum De Cruquius

Cruquiusdijk 27
2142 ER Cruquius
Openingstijden

Check website voor actuele openingstijden. 

 

Prijs Kinderen t/m 4 jaar: gratis
Kinderen van 5 t/m 12: € 5,00
Jongeren van 13 t/m 17: € 7,00
Volwassenen: € 10,00 – Voor kortingsactie halve prijs, zie website.
CJP: € 6,00
Museumkaart / ICOM en begunstigers Meer-Historie: gratis
Rolstoelbegeleider gratis (dit geldt voor 1 begeleider, de persoon in de rolstoel dient wel entree te betalen)
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Ga op avontuur met mooie zomerboeken deze vakantie!

Ga op avontuur met mooie zomerboeken deze vakantie!

Geef je kind één van deze leuke zomerboeken cadeau. Heerlijk voor de zomerdagen thuis, óf voor rust op de achterbank onderweg naar je vakantie-adres!

Bestel een leuk zomerboek!