Speurtocht met Archie!Terug naar het overzicht

Archie, de pluizige archivaris van het Noord-Hollands Archief is informatie verloren en vraagt jouw hulp!
Het Noord-Hollands Archief (NHA) heeft voor kinderen een leuke speurtocht in de Janskerk. Archie, de pluizige archivaris, is per ongeluk informatie verloren en schakelt de hulp in van jonge speurneuzen. De speurtocht is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.


Speuren door de Janskerk

Tijdens de speurtocht helpen kinderen Archie met het terugvinden van de kwijtgeraakte informatie over de Janskerk. Onderweg stuiten ze op mysterieuze schedels, gaan ze op zoek naar kanonkogels en leren ze meer over de geschiedenis van de kerk, de oudste - in zijn oorspronkelijke vorm - bewaard gebleven kerk van Haarlem uit 1318.

De speurtocht biedt gezinnen een unieke ervaring om samen te leren en plezier te hebben in een historische omgeving. Archie neemt kinderen mee op een ontdekkingstocht door de kerk en wijst hen op de meest intrigerende plekjes en kunstwerken die het erfgoed van de Janskerk kenmerken.

Dus zin om te speuren? Kom gezellig langs en help Archie met het opsporen van de verloren informatie! De speurtocht begint bij de receptie van het NHA in de Janskerk en kan op eigen gelegenheid en tempo worden afgelegd. Deelname is gratis.

Praktische informatie
De speurtocht is beschikbaar tijdens reguliere openingstijden van de Janskerk
Toegang is gratis

Noord-Hollands Archief

Jansstraat 40
2011RX Haarlem
Openingstijden maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur
Iedere derde zaterdag van de maand van 9.00 tot 16.00 uur
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Sinterklaas activiteiten

Sinterklaas activiteiten

De Pietenschool, op bezoek bij Sint, Sint op het grote doek... O kom er toch eens kijken wat er allemaal voor leuks te doen is!

Naar de Sint-agenda!