Sterrenwacht CopernicusTerug naar het overzicht

vrijdag 25 oktober
Bekijk de ringen van Saturnus, de wolkenbanden van Jupiter of de kraters op de maan!
Volkssterrenwacht Copernicus wil een zo groot mogelijk publiek in aanraking brengen met de wonderschone wereld van de sterrenkunde, de weerkunde en aanverwante wetenschappen.

Het pad van parkeerplaats (valkbij de Watertoren in Overveen) naar de sterrenwacht is het 'planetenpad' ;met acht verlichte panelen met een foto en informatie over de acht planeten van ons zonnestelsel. Voor de ingang is een waarneemterras waar bij helder weer extra telescopen geplaatst kunnen worden.

Er is een expositieruimte met 3 vaste onderdelen en een wisselende expositie.

In de gang op weg naar de koepel vind je een ruimtevaarthoek, met onder andere aandacht voor de reizen naar de maan en het ISS, het International Space Station.

Centraal in de sterrenwacht staat natuurlijk de telescoop. Hiermee kun je bijvoorbeeld naar de ringen van Saturnus, de wolkenbanden van Jupiter of de kraters op de maan kijken!

Openingstijden: De sterrenwacht is elke vrijdagavond van 20:00 tot 23:00 uur en elke eerste zaterdag van de maand van 13:00 tot 16:00 uur geopend voor publiek, behalve in juni, juli en augustus.

Sterrenwacht Copernicus

Tetterodeweg 27
2051 EG Overveen
Openingstijden elke vrijdagavond van 20:00 tot 23:00 uur, elke eerste zaterdag van de maand van 13:00 tot 16:00 uur, behalve in juni, juli en augustus. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Bijna weer schaatsen!

Bijna weer schaatsen!

De ijsbaan gaat al bijna weer open en dat betekent dat ook de schaatslessen van Kras Sport weer van start gaan!

Geef je kind nu vast op voor deze heerlijke wintersport.

Bekijk lestijden