9x Creepy Halloween snacks!

17 oktober 2022

Kidsproof-collega Annemarie woonde een tijdje in Amerika, waar ze natuurlijk volop mee deed aan de Halloween-festiviteiten. Hier haar favoriete Halloween snacks!

Ze is zelf niet echt een keukenprinses en meer het type ‘gemaksmoeder’. Daarom dus ging ze op zoek naar makkelijke ‘creepy snacks’: niet te ingewikkeld, geen gekke ingrediënten, soms zoet en soms gezond, maar vooral snel klaar én met een spooky resultaat! Wij zijn fan!

1. Babybel oogballen
Deze oogballen maak je met Babybel-kaasjes, een plakje olijf en een pen met rode eetbare inkt (die koop je bijvoorbeeld in een taartenspeciaalzaak of hobbywinkel).



2. Cupcake spinnen
Super makkelijk: koop of bak chocolade cupcakes, smeer ze in met een dun laagje slagroom zodat de hagelslag erop blijft plakken, duw hier twee oogjes in en maak pootjes van dropveters. Dat kan met van de gladde rolletjes dropveter of met van die gedraaide stengels die je zelf in dunne reepjes snijdt…



3. Pompoen mandarijntjes
Snel én gezond: pel je mandarijnen, snijdt de stukken tussen de partjes een beetje los en plaats in het midden een stukje bleekselderij.



4. R.I.P.-toetjes
Vul een glaasje met chocolade vla of chocolade pudding, sprinkel er hagelslag bovenop en steek hier een cracker of koekje in waar je met een eetbare schrijfpen R.I.P op hebt geschreven…



5. Frankies
Vul plastic glazen bekers met groene druiven en (op de juiste hoogte) twee marshmallows waar je met eetbare schrijfpen zwarte pupillen op hebt getekend. Maak aan de buitenkant op de beker met permanente stift de ‘mond’.



6. Oreo spinnen
Steek aan de zijkant van de Oreo-koekjes dropveters erin als ‘poten’ en plak twee oogjes op de bovenkant. Klaar is kees! PS: de gezonde variant maak je met twee ronde plakken appel, smeerkaas ertussen en daar prik je dan rozijntjes op als oogjes en steek je zoute stengels in als pootjes.



7. Bloederige vingers
Maak inkepingen in een knakworstje ter hoogte van de ‘knokkels’ en verwijder op de plek van de nagel het velletje. Nu alleen nog wat ketchup en een broodje en klaar zijn je ‘freaky fingers’.



8. Uitdeel-mandarijntjes
De aller-aller makkelijkste: neem een permanente stift en kleuren maar!



9. Spookjes
Neem een chocolade cupcake of een chocolade puddingtoetje, spuit er een toef slagroom op en duw hierin van die chocolade chips als ogen en mond. Boeaahhhh!