• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Atelier Kleurstof: vakantie naaidagen voor kids en tieners!

30 januari 2024
Zo leuk! De zomernaaidagen van Atelier Kleurstof voor kinderen en tieners van 8 tot 16 jaar: naai je eigen outfit in één week. De dochter van Kidsproof collega Jantine deed mee en maakte haar eerste eigen outfit; een rokje met blouse én haarband. Ook deze zomervakantie zijn de naaidagen weer te reserveren, wees er snel bij want ze zijn reuze populair in Leiden en omstreken!
Atelier Kleurstof zomervakantie naaidagen voor kinderen en tieners
Atelier Kleurstof, hét naailes-atelier van Leiden, is een te gekke plek voor kinderen en tieners met goede begeleiding en heel veel creativiteit. De perfecte plek om aan de slag te gaan met naaimachine en stof. Tijdens de naaidagen zorgen ze voor snacks, lunch en drinken in samenwerking met Team Meelfabriek van GEMIVA. Een leuke groepsactiviteit in de splinternieuwe tuin én een modeshow als afsluiter staan ook op het programma!Zomervakantie kamp in Leiden

Wat gaat jouw kind doen deze zomervakantie? De vakantie naaidagen in de zomervakantie van Atelier Kleurstof zijn een echte aanrader om lekker creatief bezig te zijn en nieuwe vaardigheden te leren. De kids kunnen maken wat ze willen, of het nu een ingewikkelder project is of eerste kledingstuk voor zichzelf.

Het is een gezellige week met creatieve activiteiten, maar ook tijd om lekker buiten te zijn. Zelfs de lunch is een feestje met leuke en lekkere hapjes. Er zijn stofrestanten beschikbaar om eindeloos in te neuzen en mee aan de slag te gaan. Kortom: een hele leuke en goedbestede zomerweek!

Iets voor jouw zoon of dochter? Lees dan zeker even verder!Naaidagen in de zomervakantie. Voor wie?
Als je nog nooit hebt genaaid, leer je de basis van het naaien, werken met patronen en de naaimachine. Je zal verrast zijn hoe snel de kinderen het oppakken, zo kwam de dochter van Jantine in haar eigen gemaakte outfit de catwalk op. En ze had het nog niet eerder gedaan!

Als gevorderde kun je aan de slag met uitdagendere projecten om je skills te verbeteren en prachtige creaties te maken.

Beginners vinden in deze week een echte basis om thuis verder te kunnen naaien. Als je echt verslaafd raakt, kun je natuurlijk ook na de zomer op naailes.


Tip: jouw kinderen ook naar de zomer naaidagen bij Atelier Kleurstof er zijn nog een paar plekken!
Deze zomervakantie op dagkamp bij Atelier Kleurstof?

De kids kunnen tijdens dit 4 daagse kamp een complete outfit maken en er zijn zes weken waaruit gekozen kan worden.

Data 2024
Week 1 | 15, 16, 18 & 19 juli
Week 2 | 22, 23, 25 & 26 juli
Week 3 | 29, 30 juli, 1 & 2 augustus
Week 4 | 5, 6, 8 & 9 augustus
Week 5 | 12, 13, 15 & 16 augustus
Week 6 | 19, 20, 22 & 23 augustus

De naaidagen zijn op maandag, donderdag en vrijdag van 9-14 uur en op dinsdag van 9-15 uur.

's Ochtends werk je onder begeleiding aan je zelfgekozen project(en): kledingstuk of accessoire, je kunt het zo gek niet bedenken! Na een pauze met een lekkere lunch en even naar buiten kun je nog een uurtje verder werken aan je project.

Je gaat per week op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag aan de slag. Woensdag is een vrije dag, waarop je thuis projecten kunt afmaken of op zoek kunt gaan naar leuke patronen of stof. Op dinsdag is er tijd voor een actieve groepsactiviteit buiten als tussendoortje…super leuk!

Want.. er wordt niet alleen genaaid, maar er wordt ook een leuke groepsactiviteit in de tuin georganiseerd. Bij mooi weer maken ze ook gebruik het naastgelegen Ankerpark en speeltuin “De Doorbraak”. Als afsluiter van de week staat een modeshow op het programma met jouw creaties! Ook is er een diploma voor elke deelnemer, waarbij ze trots kunnen zijn op wat ze die week hebben gemaakt.Ps. Bij Atelier Kleurstof kun je ook op les na de zomervakantie. Zo leer je naaien met een naaimachine en allerlei prachtige dingen maken van stof. Van hippe kleding tot schattige knuffels, van stoere tassen tot gezellige kussens, je kunt het zo gek niet bedenken! Check het hier en meld je aan-> https://www.atelierkleurstof.nl/kinder-en-tienernaailes/

Toffe locatie

De zomernaaidagen vinden plaats in het inspirerende en gezellige atelier in het Riffellokaal van de Meelfabriek in Leiden. Het moderne naaiatelier heeft een fijn tuintje en ligt aan de binnentuin van de Meelfabriek. Bij mooi weer kun je ook buiten naaien in de tuin of even lekker uitrazen op het plein of in het park. Binnen is er een grote houten stamtafel waar ze bij minder weer ook neer kunnen ploffen. Trouwens ook een fijne plek voor ouders, die een goede kop koffie en wat lekkers kunnen halen bij buurman koffiebar Grutsk. Wij hebben het alvast getest en de koffie smaakt heerlijk! 

Materiaal
Ouders hoeven niets van naaien of stoffen te weten. Alles is aanwezig om met de kinderen aan de slag te gaan, inclusief speciale coupons voor gunstige prijzen voor deze weken. Bij Atelier Kleurstof kun je alle materialen die je nodig hebt aanschaffen tijdens de naaidagen. Zo hoef je als ouder niet zelf op zoek te gaan naar stofjes, garen, knopen en ritsen.  Je kunt ook gebruik maken van oude materialen die je kunt hergebruiken of upcyclen. Dat is goed voor het milieu en voor je portemonnee!

Er is plek voor maximaal 8 deelnemers per week. Zo is er aandacht voor iedereen. Meld je dus op tijd aan, want de plekken zijn beperkt. De kosten voor deelname bedragen € 349,- per weekVakantie naaidagen in andere vakanties en naailessen
Ook in andere vakanties kan je hier meedoen met gezellige naaidagen; in de meivakantie bijvoorbeeld. In de zomervakantie gaat het aanmelden per week in overige vakanties reserveer je per dag.
Tijdens schoolweken ben je welkom bij de lessen bij Atelier Kleurstof. Deze duren 2 uur per keer en vinden plaats op verschillende dagen in de week. Je kunt zelf kiezen hoe vaak en wanneer je wilt komen. Je kunt direct uit school komen.


Waar wacht je nog op?
Klik op de roze button hieronder. Meld je snel aan voor de vakantienaaidagen of lessen bij Atelier Kleurstof in Leiden!

Naar de website