Beleefroute hotspot Van der Valk in Voorschoten

27 mei 2019
Niet te missen in Voorschoten: van der Valk! Eén van de startpunten van de Beleefroute die je met je kids kunt fietsen. Lees gauw verder over de route en de activiteiten rond deze hotspot.
De Beleefroute Duin, Horst en Weide is meer dan een leuke fietstocht voor de hele familie door het gebied (Duin, Horst en Weide is het gebied tussen Leiden, Den Haag en Zoetermeer). Onderweg is er namelijk van alles te beleven! Download de handige app en je hebt de route bij de hand! 

Of het nu je startpunt is van de route óf een stop onderweg: rond Van der Valk is van alles te doen met je kinderen. 

Praktisch:
- Van der Valk/ De Gouden Leeuw; Veurseweg 180 in Voorschoten
- Ruime parkeergelegenheid
- Fietsverhuur aanwezig (let op; geen kinderfietsen)
- Catering aanwezig: bij Van der Valk (met terras), bij Mimi's, in de Pannenkoekenboerderij (vanaf najaar 2019) of haal een broodje en wat drinken voor onderweg bij de Versmarkt (je vindt dit allemaal op het terrein van Van der Valk).

Natuurspeeltuin
Achter het hotel vind je op loopafstand de leuke Natuurspeeltuin Voorschoten. Met een vlot over het water, lekker klimmen en klauteren, een waterspeeltuin... de kinderen vermaken zich hier wel! Kinderboerderij Voorschoten en Theehuis Jansland
Dol op dieren? Breng dan zeker een bezoekje aan Kinderboerderij Voorschoten. Zo'n fijne plek, met lieve dieren, een speeltuin, bijenkast en er is van alles te leren over de natuur. Vanaf van der Valk heel makkelijk te bereiken, zowel te voet als met de fiets.

Fiets: vanaf het hotel fiets je linksaf langs de Veurseweg richting het dorp Voorschoten. Je slaat na zo'n 100 meter direct linksaf de Rosenburgherlaan in. Dit laantje fiets je rechtdoor tot je het bordje ziet met Kinderboerderij (vlak naast de begraafplaats). Naast de Kinderboerderij vind je het ontzettend knusse Theehuis Jansland!

Lopend: 
Aan de achterkant van Van der Valk vind je een wandelpaadje vlak langs de Natuurspeeltuin naar Wandelpark Rosenburgh. Neem dit paadje en als je door het hekje bent gegaan, dan kun je de Kinderboerderij bereiken door de brug over te steken en dan ga je linksom (langs de hertenwei) of via het wandelpad rechts.


 
Kasteel Duivenvoorde
Nog zo'n mooie plek in Voorschoten en een cultureel uitstapje in de Beleefroute: Kasteel Duivenvoorde! Je kunt hier een wandeling maken in het prachtige park (let op: eerst even een ticket kopen in het park) en op bepaalde dagen en tijden ook een rondleiding krijgen door het kasteel (ook speciale Familierondleidingen, wel even van tevoren reserveren!). Fiets: vanaf Van der Valk fiets je rechtsaf langs de Veurseweg, richting Leidschendam. De Beleefroute gaat hier ook langs. Waar de Beleefroute na ongeveer 1 kilometer links onder tunnel doorgaat naar de Kniplaan, gaan we voor het Kasteel nog een klein stukje verder rechtdoor langs de Veurseweg. Je neemt rechts het Laantje van Duivenvoorde. Je zit prachtige statige bomen en voor je doemt het kasteel al op... prachtig! 

Tip: als je richting het Kasteel loopt, zie je links het Hof van Duivenvoorde. Een fijn paviljoen met heel veel lekkers (en hier zijn ook ticket voor het Park te koop).  

Vogelplas met vogelhut
Volg je vanaf Van der Valk de Beleefroute, dan kom je langs de Kniplaan. Aan het water bij de brug is hier een fijn terras van Restaurant de Knip! Aan de andere kant van het water vervolg je de Kniplaan en zie je al snel de Vogelplas aan je rechthand. Onze kids noemen het ook wel het 'zwanenmeer', want die zie je hier ook veel!

Wil je kijkhut de Vogelknip bezoeken? Leuk! Je kunt hier het makkelijkst komen door even door te fietsen tot vlakvoor de snelweg A4 en daar je fiets neer te zetten. Dan loop je door het hek (je neemt natuurlijk het opstapje zoals hieronder op de foto!) en gaat zo naar de vogelhut. Wie weet zie je wel een Lepelaar!Vanaf hier vervolg je de Beleefroute via de app. Deze brengt je via het mooie platteland rond Stompwijk en een kaasboerderij naar de volgende hotspot: 't Geertje! En daar is ook zoveel te beleven: van geitjes knuffelen tot bootje varen. 

Veel plezier!