5x Kidsproof wandelen met terras en pannenkoeken

24 oktober 2023
Wij houden van buiten struinen en ontdekken! Lekker met de kinderen het bos in of naar de duinen en het strand. Van een kinderwandeling tot een kabouterpad en een knapzak speurtocht; in de buurt van Leiden zijn zo veel leuke boswandelingen en duinwandelingen. Na deze wandelingen kun je een heerlijke kop warme chocolademelk drinken in een leuk restaurant!
5 boswandelingen met warme chocolademelk

5 wandelingen met kinderen door bos of duin, met iets lekkers toe!

Een boswandeling is op zich al heerlijk, maar je maakt het nog leuker als er een kabouterpad is, of een speelbos! Het feest is helemaal compleet door daarna samen te genieten van een grote kop warme chocolademelk. Ook favoriet zijn de pannenkoeken restaurants. Mmm! Wij vonden de vijf allerleukste plekjes hiervoor:

Kaboutertocht voor stoere duinkabouters - Strandplaats Nederzandt

Dit kabouterpad is misschien wel het stoerste kabouterpad van Nederland. Aan de Langevelderslag in Noordwijk! Met al jouw slimheid, snelheid en kracht ga je als stoere kabouter op pad en onderweg word je uitgedaagd met allerlei opdrachten. Trotseer wind, zon en zand en vergeet vooral niet om je heen te kijken in het prachtige duingebied aan zee! Na afloop is de horeca van Nederzandt natuurlijk dé uitgelezen plek voor die warme chocolademelk, dat heeft een echte kabouter wel verdiend. Nog energie over; dan is de fantastisch duinspeeltuin Speelzandt binnen handbereik.Monkeybos met boswandeling in Meijendel

Favoriet bij heel veel kinderen, het Monkeybos in Wassenaar. Een natuurspeeltuin waar je eindeloos kunt hutten bbouwen, bomen klimmen en natuurlijk met de kabelbaan roetsjen. Natuurgebied Meijendel is prachtig, maar als je zegt dat je gaat wandelen worden niet veel kinderen enthousiast. Vertel je dat ze naar het Monkeybos mogen, reken dan maar op meer enthousiasme. Vanuit bezoekerscentrum de Tapuit starten diverse paaltjeswandelingen. Nog leuker voor het hele gezin is de wandeltocht over de Duincampus. Al speurend volg je de route van ree, konijn of kikker en maak je ongemerkt een toffe boswandeling! Natuurlijk daarna nog je warme choco drinken bij het nabijgelegen pannenkoeken restaurant. Pan van Persijn Panbos met pannenkoeken boerderij

De Pan van Persijn, ook wel het Panbos genoemd, is een wandel- en speelbos voor jong en oud. Hier kun je spelen in de natuur! Maak een heerlijke boswandeling. Heb jij de Atlantikwall al eens beklommen? Het bos heeft eendenvijvers, speeltoestellen voor (kleine) kinderen, een hertenkamp en mooie grasvelden voor ontspanning. Er zijn 2 wandelroutes een korte en een langere. En laat er nou aan de overkant van de weg een pannenkoeken restaurant zitten, wedden dat ze daar warme chcolademelk hebben!

Er zijn volop leuke boswandelingen voor kinderen in de bossen en duinen rondom Leiden!

Pannenkoeken restaurant Berg en Dal met kabouterwandeling

Liever een bosduinwandeling met je kabouters, kom dan naar pannenkoeken restaurant Berg en Dal in Noordwijk. Bij restaurant Langs Berg en Dal ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je klaar. Met een puntmuts op loop je samen met je ouders een route door het beboste duin van 500 tot 1500 meter. Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten. Je volgt de mooie rode routepaaltjes, na afloop mag je de puntmuts mee naar huis nemen. En wie zei daar pannenkoeken?!

kabouterpad


Kabouterwandeling bij Kasteel Keukenhof

Naast de oh zo bekende Keukenhof, ligt een wat minder bekend, maar heel fijn en mooi bos: Het Keukenhofbosch. Het maakte vroeger deel uit van het Landgoed Keukenhof. Nu wandel je er - weg van alle drukte – prachtig over lommerrijke paden en lanen. Kijk vooral ook eens omhoog. In de oude bomen zitten overdag ransuilen lekker te suffen tussen de takken. Het Keukenhofbosch maakt onderdeel uit van het Nationaal Park Hollandse Duinen en sinds kort is er een Kabouterwandeling om met je kroost te wandelen. Voor de horeca en dus de warme chocomelk kan je terecht bij de sfeervolle Hofboerderij, waar je ook een terras en kinderboerderij vindt.

Tip: leuk om te combineren met een bezoek aan LAM museum.Weet je zelf nog meer leuke wandelroutes voor kinderen in en om Leiden? Leuk als je het ons laat weten via leiden@kidsproof.nl!

Meer leuke uitjes in bos en natuur voor kinderen? Op Kidsproof vind je een overzicht van alle leuke buitenuitjes in bos en natuur rondom Leiden!