• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

De 6 leukste theehuizen met kids in en om Leiden

27 mei 2024
Theehuizen, wij zijn er dol op! Tijdens een fijne wandeling of fietstocht even lekker een bakkie doen met wat lekkers erbij. De kids vermaken zich wel, ruimte genoeg om lekker buiten te spelen. En als de kids zich vermaken… Genieten maar!
 
Theehuis Leidse Hout
Zo trots als een pauw
Op het terrein van Kinderboerderij De Merenwijk ligt theehuis De Trotse Pauw. Heel relaxed, open en ongedwongen. Het theehuis is een leerplek voor clienten van de Haardstee. De prijzen zijn meer dan schappelijk en op de kaart vind je ook gewoon een doosje rozijntjes en een boterham met hagelslag. Overbodig om te zeggen om vooral ook de kinderboerderij te bezoeken, daar is altijd van alles te beleven. Gewoon een heerlijke plek!

In de horsten
Koninklijk genieten doe je bij theepaviljoen De Horsten. Eerst lekker rondzwerven in het bos en natuurlijk de berg op naar het uitzichttorentje! Daarna is het heerlijk smullen bij het prachtige theehuisje. Zó mooi, idyllisch en schattig tegelijk! Onze favoriet: de scones, yummie! Buikjes vol? De kids kunnen heerlijk spelen op het open veld ervoor, terwijl jij nog een kopje thee besteld. Tip: check van tevoren even de openingstijden want in de vakantie zjin ze soms niet open.Kom tot rust in de Leidsehout
Aan de rand van Leiden vind je De Leidsehout, een heerlijk stukje puur natuur. Daar vind je ook het fijne sfeervolle theehuis De Leidsehout. Kinderen geen bezwaar! Op de menukaart staat ook voor de kids allerlei lekkers. Kinderpannenkoek, broodje pindakaas en nog veel meer. Vanaf elke zitplaats op het terras is er zicht op een groot grasveld met een speeltuintje, een hertenkamp met allerlei dieren en een vaak bewoond ooievaarsnest. Hier kom je helemaal tot rust! 

Pareltje in de polder
Middenin Polderpark Cronesteyn vind je De tuin van de smid. Er wordt gewerkt met fairtrade, dieetvriendelijke en biologische producten; álles is lekker. Onze favoriet? De carrotcake! De kids eten lekker mee en spelen volop op het omheinde terrein, waar ook de dieren los rondlopen. En leef je uit in de natuurspeeltuin! Kom naar Jansland
In het Rosenburgh Park, vlakbij de ingang van de kinderboerderij in Voorschoten, vind je theehuis Jansland. Een mooi wit huisje met een terras op een heerlijke rustige plek. Hier kun je iedere woensdagmiddag lekker pannenkoeken eten! Maar er staat nog veel meer lekkers op de kaart. Natuurlijk combineer je het met een bezoekje aan de kinderboerderij van Voorschoten. En vergeet je de hertjes niet? Leuk!

Tuin van Noord
Aan de rand van de Merenwijk in Leiden Noord vind je de Tuin van Noord. En daar is ook het leuke theehuis Tuin van Noord! Kom gezellig iets drinken of een ijsje eten. Ook is er (buiten)speelgoed te leen. Natuurlijk ga je lekker spelen in de Tuin van Noord! Er zijn twee grote waterspeelplekken met vlot, speeleilandjes, boomstammen, rotsblokken, sluizen en dammen. De kids vervelen zich hier niet!Eet smakelijk en vooral veel plezier!

Tip: kijk ook in de categorie Uit eten voor nog veel meer kindvriendelijke plekken in en om Leiden om lekker een hapje te eten.