• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Hoera, er zijn weer lammetjes geboren!

26 februari 2024
Echt voorjaar is het, er zijn weer lammetjes!

Om ons heen zien we weer sneeuwklokjes en krokussen. Maar het gaat écht 'lentekriebelen' als er lammetjes zijn geboren. En hoera: die zijn er weer!

Bij 't Geertje
Je kunt op kraamvisite bij Boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude. Zo leuk! De lammetjes zijn nog klein en het zijn er nog niet zoveel.  Gelukkig hebben de moedergeiten altijd zin in wat lekkers en zijn de bakjes voer voor de grote geiten de hele dag beschikbaar. Maar als je geluk hebt mag je de kleintjes een flesje geven!

Naast de geitjes is er natuurlijk nog veel meer te beleven. De jongste was bijna niet van de schommel af te krijgen, we hebben marshmallows geroosterd en de pony's zijn altijd favoriet.In Voorschoten kun je ook volop lammetjes kijken. Bij Tante Tokkie in Voorschoten hoor je vanuit de schapenstal schattig gemekker. Ook heb je hier geiten, varkentjes én kun je lekker smullen van ijs, pannenkoeken en meer. En bezoek ook zeker even de Natuurspeeltuin!

Vlakbij vind je Kinderboerderij Voorschoten, ook zo'n héérlijke plek om van het groen en de dieren te genieten. Bij Boerderij Nellesteijn vindt ieder voorjaar ook een ware geboortegolf van lammetjes plaats. Kom gezellig even kijken in de stallen! Dat kan in de hele maand maart.

Verder staan ook de geiten en schapen op de kinderboerderijen niet stil en zijn er her en der ook lammetjes in aantocht of inmiddels net geboren! Bezoek bijvoorbeeld Kinderboerderij Merenwijk, een heerlijke boerderij! Hier zijn weer volop kleine geitjes en lammetjes geboren. Leuk!
NB: Heb jij ergens lammetjes gespot die je kunt bekijken? Laat het ons weten via leiden@kidsproof.nl. Dank!