Natuurboerderij en ijssalon Tante Tokkie

21 februari 2023
Maak kennis met Tante Tokkie: Pannenkoekenrestaurant, ijssalon en natuurboerderij in Voorschoten! Het is een feestje om nieuwe Kidsproof top adresjes te mogen delen. En nu al helemaal.
Tante Tokkie Ijssalon pannekoeken en natuurboerderij Voorschoten
Wauwie! Het eerste échte uitje in weken en wat voor één.

Een kleinschalige natuurboerderij met schapen, kippen en twee hele schattige ezeltjes: Arie & Gerrit. En je kunt er ook nog eens hele lekkere ijsjes eten. En je kunt nu ook een tafeltje reserveren in de pannenkoekenboerderij! Welkom bij Tante Tokkie in Voorschoten!

Tante_tokkie_ijs

Tante Tokkie bevindt zich achter Hotel De Gouden Leeuw, het Van der Valk hotel in Voorschoten aan de Veurseweg. Al een favoriete Kidsproof locatie sinds de Natuurspeeltuin Voorschoten hier kwam. Deze speeltuin ligt ook op het Van der Valk terrein en is dan ook niet ver vanaf de natuurboerderij, ijssalon en pannenkoekenboerderij Tante Tokkie.

Ijssalon Tante Tokkie

Je herkent de ingang van de ijssalon aan de stoere oude tractor die voor de deur staat. Nu nog met linten afgezet voor de looprichting, maar straks is dit vast een mooi terras bij de ijssalon van Tante Tokkie in Voorschoten.

Tante_tokkie_vandervalk

We gingen natuurlijk een lekker ijsje eten in de prachtige ijssalon. Vooral de roze tegeltjes vonden we heel cool. Er zijn heel veel verschillende smaken en natuurlijk de keuze uit een hoorntje of bakje met ijs. 1 bol = €1.30 2 bollen =€2.40

ijs_smaken_tokkie

De ijssalon is ook uitgerust met prachtige koffiemachines, dus een goede kop koffie is ook mogelijk. Nu zijn de toiletten nog gesloten (vanwege Covid 19 maatregelen), maar we moesten erg lachen om de benaming voor roosters en hens. Oftewel de jongens en de meisjes, verwijzend naar de kippen in de naam Tante Tokkie.

De ijssalon van Tante Tokkie is op dit moment geopend om je ijsje te kopen en mee te nemen of op het terras op te eten, dagelijks open. 

ijsboerderij

Pannenkoekenrestaurant Tante Tokkie

Het pannenkoekenrestaurant Tante Tokkie ziet er prachtig uit. Hier komen we graag een pannenkoek eten met de kinderen. Ze serveren meer dan 50 verschilllende pannenkoeken bij Tante Tokkie. Dan komen al die eieren van de kippen op de natuurboerderij vast goed van pas. Mjammie... je kunt reserveren!

tante Tokkie

Natuurboederij Tante Tokkie

De boerderij is nog in opbouw, maar de grasvelden zijn groen gekleurd, de paden aangelegd en de trekker rijdt rond. De twee schahttige ezeltjes Arie & Gerrit staan te grazen. Het leukste is de enorme schapenstal direct naast de ijssalon Tante Tokkie. Je kunt ze goed zien én horen.

schapen_natuurboerderij

Ook is er een aparte stal met lammetjes. Daar gingen we, met ijsje in de hand, natuurlijk even een kijkje nemen.

ijsje-eten-van-der-valk

Het terrein van de natuurboerderij is superruim opgezet, er staan (superleuke oranje Fermob) bankjes die meters uit elkaar staan dus je kunt hier met je gezin rustig je ijsje opeten.

Tante_tokkie
Op de foto zie je boerin Renske met hond Sep. Sep is een Friese Stabij die Renske en de bezoekers gezelschap gaat houden op de boerderij. Het mooie van een kleinschalige melkveehouderij is dat Renske naast het werk op de boerderij, ook tijd heeft om vragen van gasten te beantwoorden. Renske en Sep zijn nu al elke dag te vinden op het terrein. Zie je ze lopen en heb je een vraag, schroom dan niet om Renske aan te spreken.

Voor meer informatie over een Kidsproof uitje naar ijsboerderij, pannenkoekenrestaurant en natuurboerderij Tante Tokkie bij Van der Valk Voorschoten klik je door naar de website! Naar de website