• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Leuke dierenuitjes met kinderen in regio Leiden

13 mei 2024

Als je een dierenliefhebber thuis hebt, zijn er in onze regio genoeg leuke plekken om naartoe te gaan. Misschien voor een eerste ontmoeting met de geitjes, om te spelen tussen de schapen of voor wie durft: te knuffelen met koeien. Het kan allemaal in omgeving Leiden. Wie weet staat er wel een adresje bij dat je nog niet kende. Laat je verrassen door deze

tips!
Dierenuitjes leuk voor kinderen regio Leiden

Kinderboerderij Merenwijk

Dit is de grootste kinderboerderij van Leiden en er is echt superveel leuks te doen. Natuurlijk zijn er een heleboel dieren om te bewonderen en te knuffelen. Op woensdagmiddag zijn er altijd ponyritjes, er is een heel leuk Theehuis de Trotse Pauw en loop ook zeker het kabouterpad!

De Dierenhoeve Zorg- en kinderboerderij

De Dierenhoeve in Noordwijkerhout is een heerlijke plek voor alle leeftijden. Terwijl de kids de dieren voeren of aaien, rondjes rijden op fietsjes, spelen in de zandbak of het speelhuisje geniet jij van wat lekkers bij het Koffiehuis. Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is dit een fijne en veilige werkomgeving. Regelmatig kun je bij de Dierenhoeve trouwens wandelen met alpaca’s, een ware belevenis!Alpacaboerderij Klinkenberg

Op deze alpacaboerderij in Sassenheim kun je de zachte wollige alpaca’s ontmoeten en ze uit je eigen hand laten eten. Een superleuk uitje met het hele gezin of breng je kind naar de kidsclub en geniet als ouder zijnde van jouw me-time momentje.

Kinderboerderij Dierenvreugd

In Nieuw-Vennep vind je aan de Zuiderdreef kinderboerderij Dierenvreugd. Als onderdeel van stichting Ons Tweede Thuis bieden zij een werkplek aan volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Voor kinderen is er een speeltuin met leuke toestellen en zijn er een aantal dierenverblijven waar je bijvoorbeeld geiten, konijnen en cavia’s mag aaien. Met een ijsje en een kop koffie erbij is je uitje helemaal compleet.De tuin van de smid

Wie de stad Leiden even achter zich wil laten en houdt van natuur en dier zit bij De tuin van de smid goed. Middenin Polderpark Cronesteyn vind je deze duurzame polderoase. Hier lopen schapen, pluimvee, ezels en pony’s los en geniet je van de groene omgeving. Er is een te gekke natuurspeeltuin (6+)voor wie niet bang is om vies te worden en in het theehuis is een leuke wandelroute door het park verkrijgbaar. Geniet er samen van!


Kinderboerderij ‘t Schaapsherdertje

Hoewel ’t Schaapsherdertje in Noordwijk natuurlijk een gezellig adres is voor iedereen, is het zeker perfect voor kleintjes die voor het eerst in aanraking komen met dieren. Ze hebben geiten, schapen, varkens, kippen, konijnen en ga zo maar door. Op woensdagmiddag is het knutselmiddag voor alle leeftijden; lekker creatief bezig zijn voor een klein prijsje.
Over de kinderboerderij in Voorschoten schreven we eerder dit blog. Of bezoek de naastgelegen natuurboerderij Tante Tokkie met schapen, kippen, ezeltjes en lama's. En in Leiderdorp kan je hier terecht.

Nog meer dierenuitjes met kinderen in de regio Leiden

Ben je op zoek naar een leuk uitje met je kinderen waar je ook nog iets kunt leren over dieren en natuur? In de regio Leiden zijn er genoeg mogelijkheden om te genieten van het platteland, te knuffelen met koeien of alpaca's, te spelen in een natuurspeeltuin of te wandelen in een polderpark.

Of je nu zin hebt in een kopje koffie bij de Dierenhoeve, een ijsje bij Dierenvreugd, een duurzame lunch bij De tuin van de smid, een koeknuffelsessie bij de Elza Hoeve of een knutselmiddag bij 't Schaapsherdertje, er is voor ieder wat wils. Wil je meer weten over deze leuke plekken? Klik dan op de links bij elke tip en ontdek wat ze te bieden hebben.

Op Kidsproof.nl hebben we nog veel meer dierenuitjes voor je op een rijtje gezet die geschikt zijn voor alle leeftijden.

En vergeet niet om je aan te melden voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de leukste uitjes voor kids in jouw buurt! Veel plezier met je kinderen bij de kinderboerderijen in de regio Leiden.

Naar de website