5x Dierenuitjes met kinderen in regio Leiden

24 april 2023
Als je een dierenliefhebber thuis hebt, zijn er in onze regio genoeg leuke plekken om naartoe te gaan. Misschien voor een eerste ontmoeting met de geitjes, om te spelen tussen de schapen of voor wie durft: te knuffelen met koeien. Het kan allemaal in omgeving Leiden. Wie weet staat er wel een adresje bij dat je nog niet kende. Laat je verrassen door deze vijf tips!
Dierenuitjes leuk voor kinderen regio Leiden

De Dierenhoeve Zorg- en kinderboerderij

De Dierenhoeve in Noordwijkerhout is een heerlijke plek voor alle leeftijden. Terwijl de kids de dieren voeren of aaien, rondjes rijden op fietsjes, spelen in de zandbak of het speelhuisje geniet jij van wat lekkers bij het Koffiehuis. Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is dit een fijne en veilige werkomgeving. Regelmatig kun je bij de Dierenhoeve trouwens wandelen met alpaca’s, een ware belevenis!
Kinderboerderij Dierenvreugd

In Nieuw-Vennep vind je aan de Zuiderdreef kinderboerderij Dierenvreugd. Als onderdeel van stichting Ons Tweede Thuis bieden zij een werkplek aan volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Voor kinderen is er een speeltuin met leuke toestellen en zijn er een aantal dierenverblijven waar je bijvoorbeeld geiten, konijnen en cavia’s mag aaien. Met een ijsje en een kop koffie erbij is je uitje helemaal compleet.De tuin van de smid

Wie de stad Leiden even achter zich wil laten en houdt van natuur en dier zit bij De tuin van de smid goed. Middenin Polderpark Cronesteyn vind je deze duurzame polderoase. Hier lopen schapen, pluimvee, ezels en pony’s los en geniet je van de groene omgeving. Er is een te gekke natuurspeeltuin (6+)voor wie niet bang is om vies te worden en in het theehuis is een leuke wandelroute door het park verkrijgbaar. Geniet er samen van!Elza Hoeve

Op de Elza Hoeve maak je kennis met het platteland. Er is een melkveehouderij, een paardenpension en er wordt veel georganiseerd voor jong en oud. In dit laatste melkveebedrijf van Leiden bieden ze koeknuffelen aan voor ouders en kids. Hebben jullie zin om even echt tot rust te komen? Maak van dichtbij kennis met deze grote dieren en ontspan. Wie weet knuffelt de koe wel terug… Ook heel leuk, je kan hier je kinderfeestje met de pony's vieren!


Kinderboerderij ‘t Schaapsherdertje

Hoewel ’t Schaapsherdertje in Noordwijk natuurlijk een gezellig adres is voor iedereen, is het zeker perfect voor kleintjes die voor het eerst in aanraking komen met dieren. Ze hebben geiten, schapen, varkens, kippen, konijnen en ga zo maar door. Op woensdagmiddag is het knutselmiddag voor alle leeftijden; lekker creatief bezig zijn voor een klein prijsje.
Over de kinderboerderij in Voorschoten schreven we eerder dit blog. Of bezoek de naastgelegen natuurboerderij met schapen, kippen, ezeltjes en lama's. En in Leiderdorp kan je hier terecht.

Nog meer dierenuitjes met kinderen in de regio Leiden

Ben je op zoek naar een leuk uitje met je kinderen waar je ook nog iets kunt leren over dieren en natuur? In de regio Leiden zijn er genoeg mogelijkheden om te genieten van het platteland, te knuffelen met koeien of alpaca's, te spelen in een natuurspeeltuin of te wandelen in een polderpark.

Of je nu zin hebt in een kopje koffie bij de Dierenhoeve, een ijsje bij Dierenvreugd, een duurzame lunch bij De tuin van de smid, een koeknuffelsessie bij de Elza Hoeve of een knutselmiddag bij 't Schaapsherdertje, er is voor ieder wat wils. Wil je meer weten over deze leuke plekken? Klik dan op de links bij elke tip en ontdek wat ze te bieden hebben.

Op Kidsproof.nl hebben we nog veel meer dierenuitjes voor je op een rijtje gezet die geschikt zijn voor alle leeftijden.

En vergeet niet om je aan te melden voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de leukste uitjes voor kids in jouw buurt! Veel plezier met je kinderen bij de kinderboerderijen in de regio Leiden. Naar de website