Koop zomerfruit bij de boer!

30 juni 2023
Kersen, aardbeien, appels.. In het Land van Wijk & Wouden zijn heel veel fijne adresjes om heerlijk vers zomerfruit te kopen. Kijk snel én maak dit lekkere aardbeienijs!
Heerlijk verse aardbeien!
Misschien denk je dat er in het Land van Wijk & Wouden vooral kaas en zuivelboerderijen zijn. Die zijn er ook, maar er zijn even zoveel boerderijen waar groenten en fruit worden gekweekt. In de boomgaarden groeien appels, peren en kersen en op het land groeien bijvoorbeeld aardbeien, tomaten, paprika’s en asperges.

Vanaf begin juni worden de eerste kersen geplukt en die zijn LEKKER! Ga bijvoorbeeld naar Landwinkel Sonneveld bij Schenkerij de Boomgaard voor die lekkere, zoete en sappige kersen uit eigen boomgaard!En als je daar dan toch bent, geniet dan nog even op het terras in de gezellige boomgaard van al het lekkers; wat dacht je van een high tea of high juice? Ook zijn er pannenkoeken!Klik door naar deze interactieve kaart, hier vind je een heleboel boerderijwinkels en andere verkooppunten van streekproducten in het Land van Wijk & Wouden.Meer Landwinkels die echt een bezoekje waard zijn:

Landwinkel Nieuwenhuizen
Logeren, winkelen en tot rust komen kan allemaal op deze boerderij bij Nieuwkoop.

Zuivel- en kampeerboerderij Veldhoeve in Zoeterwoude
In de Zuivelbar en in de winkel kan je terecht voor zuivel, maar ook leuke cadeautjes, verse bloemen, aardbeien en meer. Op het terras is het genieten van het uitzicht over de polder. Daarnaast kan je ook overnachten op de Veldhoeve, bijvoorbeeld op de camping of in het Zomerhuis.

Kaasboerderij De Vierhuizen
Een nieuwe kaaswinkel én de Wilde Weide Tuin aan de overkant maken dit tot een heerlijk plekje waar je ook nog eens zo de polder in wandelt!

Buurttuin De Zoete Aarde
Met terrasje, tuinwinkel en volop groente en fruit in Zoetermeer.

Boer en Goed
De toegankelijke streekwinkel waar je op ontdekking kunt in de natuurspeeltuin of langs het ontdekkingspad. Met heerlijke kazen en meer een must-visit.

Boerderij 't Geertje
In de boerenlandwinkel worden heerlijke biologische producten verkocht. Melk, yoghurt, kaas, etc. Uiteraard op ambachtelijke wijze gemaakt. Eigen producten, maar ook streekproducten. Heerlijk!

Bij-Mei
Liever zelf oogsten en plukken? Dat kan bij Bij-Mei bij Zoeterwoude!Tip: Maak een aardbeienijsje
Heb je zin in een ijsje dan kan je natuurlijk naar de supermarkt rennen, maar het is veel leuker om zelf ijs te maken.

Dit heb je nodig:
- 225 gram diepvriesaardbeien
- 225 gram kwark
- 110 gram verse aardbeien
- ½ eetlepel honing
- ijsvormpjes

Doe alle ingrediënten in de blender en vul de ijsvormpjes met de aardbeienmousse. En nu komt het moeilijkste stuk, je moet nog 4 uur wachten totdat je ijsje bevroren is en je er lekker van kan smullen!