• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Landgoed Keukenhof; een paradijs voor gezinnen

26 juni 2023
Landgoed Keukenhof in Lisse is een echte Kidsproof tip! Dit prachtige landgoed heeft alles: dieren, kunst, kabouterpad, speeltuin, restaurant, natuur en plezier. Je kunt er niet alleen het LAM museum bezoeken, waar je op een speelse manier kennismaakt met kunst over eten en drinken, maar ook genieten van de vele activiteiten en bezienswaardigheden op het landgoed zelf. We vertellen je graag wat je allemaal kunt doen en zien op Landgoed Keukenhof.

LAM museum

Een bezoek aan Landgoed Keukenhof begint wat ons betreft bij het LAM museum. Het had niet veel gescheeld of dit foodart museum had niet LAM maar FAM geheten. Fam, van familie. Het LAM museum is namelijk een heel speels, vrolijk en inspirerend familiemuseum waar het het leukst is om sámen kunst te kijken. Aanrader!De hofboerderij

Lekker ontspannen op het landgoed doe je bij de Hofboerderij, een historische boerderij uit de 17e eeuw. Ben je op zoek naar een leuke plek om te genieten van een hapje en een drankje in een historische omgeving? Dan is de Hofboerderij op het landgoed iets voor jou! De Hofboerderij is een oude boerderij die nu is omgetoverd tot een gezellig restaurant. 

Restaurant de Hofboerderij is geopend van woensdag tot en met zondag tussen 10:00 en 17:00 uur.De kinderboerderij

Als je van dieren houdt, mag je de kinderboerderij niet missen. Hier kun je kennismaken met allerlei lieve en grappige dieren, zoals geiten, schapen, kippen, konijnen, cavia's en pony's. Je kunt ze aaien, voeren en knuffelen, en soms zelfs een ritje maken op een pony. De kinderboerderij is altijd een succes bij de kids en een goede reden om ze mee te krijgen naar Landgoed Keukenhof. Naast de kinderboerderij is een kleine speeltuin met een echte rode tractor, een schommel en wat klimpaaltjes. Het kabouterpad

Voor de avontuurlijke kleine kinderen is er het kabouterpad, een spannende speurtocht door het bos. De kabouterwandeling op Landgoed Keukenhof is 750 meter lang. De route start bij de grote kabouter naast de speeltuin. Houd er wel rekening mee dat sommige paden lastig te wandelen zijn met een kinderwagen. Vind jij de 16 kabouterpaaltjes die verspreid staan over het landgoed? Het kabouterpad op Landgoed Keukenhof is een leuke manier om de natuur te ontdekken en je fantasie te gebruiken.Tip: ook heel leuk met kinderen is de speurtocht over het Landgoed. Download deze hier!


Kasteel Keukenhof

Een ander hoogtepunt van het landgoed is het Kasteel Keukenhof, een imposant gebouw. Het sprookjesachtige landhuis met zeven torens stamt uit 1862. Je kunt er prachtige kamers bewonderen, zoals de balzaal, de bibliotheek, de eetkamer en de slaapkamers en meer te weten komen over de geschiedenis en de bewoners van het kasteel, zoals graaf Van Lynden en barones Van Pallandt.Het kasteel opent deze zomervakantie op woensdag haar deuren voor een gratis rondleiding, meld je eerst aan. Het is een indrukwekkende manier om meer te leren over de kunst en cultuur van het landgoed. Niet geschikt voor kinderwagens.


Lekker wandelen in Het Keukenhofbosch

Tot slot kun je op en net buiten het landgoed ook genieten van de prachtige natuurlijke omgeving. Het landgoed heeft meer dan 200 hectare aan tuinen, parken, bossen en weilanden. Heerlijk wandelen dus langs de bloemen, bomen, vijvers en beelden. Ook kan je er picknicken of spelen op de speelweide. Het Keukenhofbosch ligt net buiten het landgoed en is onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen.

Een bezoek aan Landgoed Keukenhof

Het landgoed is geopend van maandag t/m zondag tussen 08:30 – 19:30 uur. Je kan gratis parkeren op het parkeerterrein van Kasteel Keukenhof. Klik hier voor de route. Ook is er een fietsenstalling.

Zoals je ziet, is Landgoed Keukenhof een paradijs voor gezinnen met kinderen. Je kunt er een hele dag doorbrengen zonder je te vervelen. Dus waar wacht je nog op? Plan snel je bezoek en laat je verrassen door al het moois dat Landgoed Keukenhof te bieden heeft! Naar de website